Logo decormyyhome.com

Как да изберем препарат за миене на съдове

Как да изберем препарат за миене на съдове
Как да изберем препарат за миене на съдове

Съдържание:

Видео: Четири неща, които трябва да знаете преди да купите съдомиялна 2024, Юли

Видео: Четири неща, които трябва да знаете преди да купите съдомиялна 2024, Юли
Anonim

Обхватът на всички видове препарати за миене на съдове на съвременния пазар на домакински химикали е толкова огромен, че всяка жена, дори и най-напредналата в областта на домакинството, може да се обърка при вида на всички тези ярки буркани, кутии, бутилки и епруветки. За да изберете наистина ефективен и безопасен продукт, трябва да знаете какви качества трябва да има добра течност за миене на съдове.

Image

Течност за миене на съдове: течност или прах

Повечето модерни препарати за миене на съдове се предлагат в течна или прахообразна форма. И тази, и друга форма на производство има редица предимства и недостатъци. Изберете консистенцията на препарата за миене на съдове в съответствие с вашите собствени предпочитания и навици.

Предимствата на течните препарати за миене на съдове пред прахообразните включват: лекота на употреба, образуване на голямо количество пяна, висока ефективност, отлични резултати при миене на съдове дори в студена вода, приятна миризма и благоприятен ефект върху кожата на ръцете. Въпреки това, въпреки всички тези предимства, течните перилни препарати също имат един значителен минус. Той се крие в несигурността на използването им за човешкото здраве. Факт е, че при контакт с чиниите течните детергенти оставят вредни за организма вещества на повърхността му, които могат да се отмият само с помощта на петнадесет пъти изплакване. Малко вероятно е някой да изплакне всяка чиния, чаша и лъжица толкова много пъти.

Добър и ефективен инструмент, който може да направи ястията кристално чисти, е специален прах. Освен за почистване на саксии, чинии и прибори за хранене от остатъци от храна, може да се използва и за почистване на мивката, което значително опростява и ускорява процеса на измиване. Праховият препарат обаче изисква сто процента отстраняване чрез изплакване.

Опасността на праха за човешкото здраве се крие в проникването на токсични вещества, включени в неговия състав, в микропукнатините върху съдовете.