Logo decormyyhome.com

Как да изберем лист за печене

Как да изберем лист за печене
Как да изберем лист за печене

Видео: БЛИНЫ бабушкины, тонкие блинчики на молоке получаются всегда! 2024, Юли

Видео: БЛИНЫ бабушкины, тонкие блинчики на молоке получаются всегда! 2024, Юли
Anonim

Повечето съвременни домакини просто не могат да си представят живота без лист за печене. С помощта на този незаменим предмет от кухненски прибори, който е метална повърхност с извити краища, можете да готвите голямо разнообразие от ястия. За да направите тигана удобен за използване и да продължи дълго време, е важно да изберете правилния.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди това тавите на фурната бяха много тежки и неудобни за използване. Те са правени по правило от желязо и чугун. Храната върху тях постоянно горяла и поради липсата на капак се печела неравномерно.

2

За производството на модерни листове за печене за готвене в пещи се използват материали като висококачествен алуминий и неръждаема стомана. Съвременните листове за печене се допълват от термоустойчиви стъклени капаци, които могат да издържат дори на най-високите температури.

3

Изберете тави за печене, които имат незалепващо покритие, което може да ги предпази от голямо разнообразие от повреди, включително драскотини. Такива листове за печене имат отлична износоустойчивост и издръжливост. Тави с груб грунд слой, също удължаващ живота на тези полезни продукти, са много популярни сред съвременните домакини.

4

Не се прави без лист за печене и при производството на сладкарски изделия. Ако сте голям почитател на тортите, сухите бисквитки и рула, предпочитайте плосък лист за печене. Но тави за печене със страни с височина 2, 5 см са създадени специално за печене на бисквити и слоеви торти, които са в основата на многослойни торти и рула.

5

Някои модерни листове за печене имат способността да се скара. Вътрешната повърхност на такива модели има гофрирана повърхност на вафли.

6

Когато избирате лист за печене, не забравяйте да вземете предвид размера на вашата фурна. Не забравяйте, че между стените на фурната и краищата на листа за печене трябва да останат поне 5 см свободно пространство.

7

Откажете се да купувате евтини листове за печене, изработени от нискокачествени материали. В най-добрия случай той може да ви служи година или две. Дайте предпочитание на скъп лист за печене, който ще се превърне в незаменим инструмент за вас за много години напред.

тавичка за печене