Logo decormyyhome.com

Как да изберем съдомиялна машина

Как да изберем съдомиялна машина
Как да изберем съдомиялна машина

Видео: Полезни съвети при избор на съдомиялна машина за вграждане с ширина 45см 2024, Юли

Видео: Полезни съвети при избор на съдомиялна машина за вграждане с ширина 45см 2024, Юли
Anonim

Съдомиялните са истинско спасение за тези, които не са свикнали да отделят по-голямата част от свободното си време за домашни задачи, освобождавайки ги от процедурите, които не им харесват толкова много. Освен това тази техника се справя с тази задача много по-добре, измивайки дори най-замърсените съдове до блясък, напълно измивайки почистващия препарат и изсушавайки чиниите, чашите, тиганите и т.н.

Image

Преди да купите съдомиялна машина, трябва да решите нейните размери. Попитайте се къде го слагате и колко мръсни съдове планирате да заредите в него. Производителите предлагат тесни съдомиялни машини в пълен размер и пейка. Първите два типа машини могат да бъдат интегрирани в една линия с кухненско оборудване, но настолните, поради сравнително скромните си размери, могат лесно да бъдат инсталирани на маса, вградена в кухненски стенен шкаф.

Преди да купите този домакински уред, обърнете внимание на кошницата за съдове: удобството при работа с домакински уред ще зависи много от неговия дизайн. Ако кошницата има регулиране на височината и сменяеми или сгъваеми държачи, тогава това значително ще увеличи комфорта на използване.

Един от най-важните показатели за качеството на съдомиялната машина е качеството на миенето на съдовете, което се маркира с латински букви A, B, C, B и E. Всичко е много просто: колкото по-висок е класът на съдомиялната, толкова по-добър ще бъде процесът на миене, но цената за такава моделът ще бъде подходящ. Качеството на миенето на съдове също се влияе от броя на дюзите, през които се подава и пръска вода. Колкото повече има и колкото по-тесен ще бъде отворът на спринклера, толкова по-добре ще се мият мръсните съдове.

Важен показател, на който трябва да се обърне внимание, са характеристиките на режима на сушене. В съдомиялните машини има няколко опции. С метода на кондензацията сушенето се осъществява чрез кондензация на влага върху студените стени на машината, а съдовете се сушат без използване на електричество. По-ефективно е сушенето, което възниква поради натрупването на топлина, която се отделя по време на процеса на измиване. В този случай почистените съдове излизат почти без ивици. Най-високият клас на сушене - А - се постига благодарение на принудителното подаване на горещ въздух към съдовете с помощта на вентилатор.

Когато купувате съдомиялна машина, трябва да се ръководите от икономическата ефективност на модела, който харесвате. Тази характеристика се определя от два фактора: консумацията на електроенергия и вода. Колкото по-малко вода изразходва съдомиялната машина по време на работа, толкова по-малко енергия и перилен препарат се изразходват. Машините от клас А консумират минимално количество вода за всяка сесия на миене, но машините от клас F и G консумират значително повече.