Logo decormyyhome.com

Как да изберем параход

Как да изберем параход
Как да изберем параход

Съдържание:

Видео: Традиционен Оригами Жерав Видео Урок 2024, Юли

Видео: Традиционен Оригами Жерав Видео Урок 2024, Юли
Anonim

Всички знаят нежеланието да подредят дъска за гладене и да извадят ютия, за да поставят нещата в ред. Винаги искам бързо да приготвя дрехи с минимум усилия и време. В допълнение, не всички неща могат да бъдат изгладени с ютия. Деликатните материи, украсени с бродерия, ръбове, дантели или мъниста, са по-лесни за парене. За такива цели са проектирани параходи.

Тази статия ще обхване основните съвети от експертите на „Марка Магазин MIE и Grand Master” относно избора на параходи.

Устройството и принципът на работа на устройството са доста прости. Специален резервоар се пълни с вода, която се нагрява с помощта на вградения нагревател или котел до точка на кипене и се изпарява. Парата се освобождава през маркуч с дюза или в отвор с формата на накрайник, в зависимост от вида на устройството.

Самият процес на пара се състои в задържане на дюзата или дюзата на устройството по протежение на тъканта. Всеки тип плат е перфектно изгладен с гореща пара. За разлика от желязото, парата не оставя лъскави петна и е безопасна за деликатните предмети.

Някои параходи имат специален клапан, който затваря нагревателния елемент с вода. Клапанът задържа парата обратно, така че да тече под налягане. Възможно е такива устройства да гладят дори много плътни и дебели тъкани, използвани за шиене на топли връхни дрехи.

Какви са видовете параходи?

Ръчно държан

Различава се в компактността благодарение на това, че такова устройство е незаменим при пътувания. Устройството е преносимо, за тях е удобно да парят дори завеси директно върху перваза. Такъв асистент е евтин. Ръчните параходи са оборудвани с малки резервоари, така че продължителността на тяхната непрекъсната работа варира от 5 минути до половин час.

Image

Вертикален или под

Големият обем на резервоара за вода позволява на устройството да работи непрекъснато от един до няколко часа. Такива устройства са оборудвани с маркуч с ютия, върху който могат да се монтират дюзи. Вертикалните параходи винаги са оборудвани със стелаж с рамена или дъска за гладене, което е удобно както за вертикално парене на дрехи, така и за хоризонтално гладене. Стелажите на подовите парни обикновено са сгъваеми и телескопични (регулируеми по височина). При някои модели парата напуска котела чрез гравитация, в други - под налягане. Последните са в състояние да се справят дори с плътни тъкани.

Многофункционални

Това е параход за дрехи, ютия с парогенератор и домакинско парно почистващо устройство в едно устройство. Непрекъснатото подаване на пара под високо налягане прави този уред по-ефективен и по-функционален. Той е оборудван с различни дюзи, сменяйки които, можете не само да парате всички видове тъкани, но и да извършите дезинфекция и почистване в къщата.

Image