Logo decormyyhome.com

Как да изберем освежител за въздух

Как да изберем освежител за въздух
Как да изберем освежител за въздух

Видео: Дифузер с етерични масла, овлажнител за въздух за ароматерапия 2024, Юли

Видео: Дифузер с етерични масла, овлажнител за въздух за ароматерапия 2024, Юли
Anonim

Съвременните производители предлагат много видове освежители за въздух и ако по-рано изборът е бил ограничен само до аерозолите, днес обхвата на произвежданите продукти се е разширил значително, така че понякога е трудно за обикновен купувач да реши кой освежител да избере.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-разпространените освежители са под формата на аерозол (спрей). Те са удобни за използване, но именно такива агенти унищожават озоновия слой на атмосферата, което многократно е потвърдено от научни изследвания. Ето защо, ако за вас внимателното отношение към околната среда не е само красиви думи, по-добре е да изоставите аерозолните освежители в полза на по-модерни средства на маслена и гелова основа.

2

Ако вашият апартамент има пречиствател на въздуха, вие също трябва да откажете използването на аерозолни освежители. Факт е, че озонът, който пречиствателят на въздуха излъчва, и тези вещества, които се съдържат в аерозола, когато се комбинират, създават състав, който не е безопасен за човешкото здраве.

3

Днес мрежовите и електронните освежители (електрически дозатори) са с голямо търсене. Разликата им е, че електрическите освежители се захранват от мрежата, докато електронните освежители се захранват от батерии. Най-удобните са електрически дозатори, в които можете да зададете режима на изхвърляне на ароматния състав върху мембраната. Има и електронни освежители, които реагират на включването на светлина и отварящи се врати.

4

Що се отнася до избора на аромат, най-добре е да се ориентирате къде точно планирате да използвате освежител. Ако купувате продукт за употреба във вашия апартамент, разчитайте на собствените си предпочитания, но ако освежителят е предназначен за използване в офис или друга стая, където се намират други хора, по-добре е да изберете неутрален аромат. Например, можете да изберете продукт с мирис на море или дъжд.

5

Много освежители за въздух, произведени от съвременните производители, са специализирани. Например, има средства, които унищожават миризмата на тютюн или миризмата на кухнята. Предлагат се и освежители, създадени специално за тоалетни.

6

Тези, които не разпознават аерозоли и освежители на базата на ароматни масла, трябва да купуват твърди средства за ароматизация и пречистване на въздуха, които са компактни блокове и са окачени във вертикално положение.

7

В тоалетната стая не трябва да използвате ароматни аерозоли, тъй като стандартната тоалетна обикновено не се различава в големи размери. По-добре е да закупите специални освежители на базата на гел за тези цели. Те нямат такъв изразен аромат като аерозолите, но животът на гела е много по-дълъг.