Logo decormyyhome.com

Как да изберем стенни нагреватели

Как да изберем стенни нагреватели
Как да изберем стенни нагреватели

Видео: Смесител с вграден проточен бойлер 3000W | 4Sales.bg 2024, Юли

Видео: Смесител с вграден проточен бойлер 3000W | 4Sales.bg 2024, Юли
Anonim

Стенните нагреватели са един от най-популярните видове уреди, използвани за отопление на помещения. Те лесно се монтират на стената на всяко удобно място и не заемат използваемата площ. Днес има няколко вида стенни нагреватели. Как да изберем този домакински уред?

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да отидете в магазина за нов нагревател за стена, трябва да определите къде, кога и с каква цел ще използвате това устройство. Например конвекторните нагреватели са подходящи за дългосрочно отопление на голямо помещение. Керамичният вентилаторен нагревател успешно ще се справи със задачата за бързо, но краткосрочно загряване на въздух. Инфрачервените нагреватели за стени са по-подходящи както за офиси само малка площ от стаята е затоплена.

2

Определете необходимата мощност на устройството. Смята се, че за пълно отопление на помещение с площ 20-25 кв.м. мощността на устройството трябва да бъде 2-2, 5 kW. Нагревателят, закупен като допълнителен източник на топлина, може да има мощност от 1, 5 kW. Много е желателно устройството да бъде оборудвано с регулатор на мощността. Тази функция ви позволява да го използвате в нежен режим.

3

Конвекторни нагреватели за стена

Устройството се основава на принципа на естествената конвекция. Студеният въздух тече през отворите към нагревателя. Загрял, той се издига нагоре. Повечето модели конвектори са оборудвани с термостат, който ви позволява да зададете желаната температура в стаята.

Въз основа на принципа на работа на устройството е необходимо да се постави нагревател тип конвектор по-близо до пода. Максималната височина на поставяне е средата на стената.

Трябва да се отбележи, че по време на работа външният панел на устройството може да се нагрее до температура от 90 градуса. Ето защо, ако имате малки деца, инсталирането на устройството трябва да се извърши на места, недостъпни за тях.

Предимствата на стенните конвектори включват атрактивен външен вид, малък размер, добра енергийна ефективност и пожарна безопасност.

4

Керамични стенни нагреватели за стена

Този уред работи на принципа на принудителна конвекция. Керамичният нагревател се издухва от вграден вентилатор.

Устройството бързо загрява стаята и като правило може да работи в няколко режима. Доста често монтираните на стената вентилатори осигуряват допълнителна функция на йонизация на въздуха.

5

Инфрачервени нагреватели за стени

Основната разлика на това устройство е, че инфрачервените лъчи директно загряват повърхността, а не въздуха в стаята. Поради тази функция, устройствата са доста икономични и идеални за отопление на бани, гаражи или малки офис помещения.

Видове нагреватели