Logo decormyyhome.com

Как да изберем сапун за пране

Как да изберем сапун за пране
Как да изберем сапун за пране

Съдържание:

Видео: Сапуни и синтетични миещи вещества 2024, Юли

Видео: Сапуни и синтетични миещи вещества 2024, Юли
Anonim

Пералнята сапун изглежда незабележимо, но надминава съвременните средства в своите миещи и антибактериални свойства и предвид пълната му безопасност за тялото, няма съмнение, че грозната червена лента може да се използва активно в ежедневието.

Image

Състав на сапун за пране

Пране сапун се състои от соли на мастни киселини и различни добавки, които подобряват миещите свойства на сапуни. Цветът, миризмата и почистващите свойства на сапуна директно зависят от суровината, от която е направен. И така, сапунът, който се състои главно от наситени мастни киселини - лауринова, стеаринова, палмитинова - пени само в гореща вода, тъй като тези киселини имат точка на топене от 44 до 70 градуса, докато този сапун има много добри миещи свойства и стабилна твърда текстура, Сапунът, направен от ненаситени мастни киселини, има пастообразна консистенция и се представя по-лошо с примеси, но може да се измие и в студена вода.

Домакинският сапун, направен от технически животински мазнини, има най-добрите свойства. Сапунът, който съдържа повече мастни киселини от растителен произход, пени по-лошо, бързо накисва, гранясал.

Класическият сапун за пране, приготвен по рецепта, създадена в Съветския съюз, съдържа само натриеви соли на мастни киселини и масла, натриев хлорид, вода, каустик и сода. Смята се, че точно такъв сапун в пълен размер притежава най-добрите качества, присъщи на истински сапун за пране.

Съвременните производители на сапун за пране се опитват да го направят по-привлекателен за клиентите, като добавят различни компоненти: аромати за подобряване на миризмата на сапун, глицерин - така че сапунът да не изсушава кожата, избелващи вещества, които озаряват сапуна.

Свойствата на сапуна за пране се проявяват най-добре при измиване и измиване в омекотена вода.

Според процента на мастни киселини, сапунът за пране се разделя на три групи: 72% сапун, 70% сапун и 65% сапун. Колкото по-висок е процентът на мастни киселини, толкова по-високи са бактерицидните и почистващи свойства на сапуна. Обикновено този процент се изстисква директно върху сапунена пръчка.