Logo decormyyhome.com

Как да избелите бели неща у дома

Как да избелите бели неща у дома
Как да избелите бели неща у дома

Съдържание:

Видео: Бели зъби у дома за 3 минути / Как да имаме естествени бели зъби за 3 минути (Работи 100%) 2024, Юли

Видео: Бели зъби у дома за 3 минути / Как да имаме естествени бели зъби за 3 минути (Работи 100%) 2024, Юли
Anonim

Колкото и да сте спретнати, белите неща рано или късно ще загубят първоначалния си цвят. Ето защо въпросът как да избелите бели неща у дома е актуален в наше време. За гарантиран резултат си струва да отведете продуктите на химическо чистене. Съществуват обаче и други, по-достъпни методи.

Image

Вкъщи можете да избелите бели неща, без да използвате специални вещества и методи, ако следвате някои прости препоръки:

  • Белите елементи трябва да се мият отделно. В противен случай те ще придобият нюанси на цветове на други тъкани.
  • Всички неща са изработени от различни материали. Памукът, синтетиката или лен изискват индивидуални режими.
  • Накиснете предмети преди измиване.
  • Следете състоянието на дренажа на пералната машина. Ако се запуши, изплакването на нещата ще бъде неефективно. Поради това петната със сигурност ще се появят.

Как да избелите избледнели неща

Често билет, банкнота, опаковка за бонбони и др. Могат да влязат в прането с бели неща. Поради тези на пръв поглед незначителни предмети дрехите избледняват. Следователно, да се отървете от петна ще бъде по-трудно.

За да избелите такива неща, можете да използвате инструмент за почистване на произволно боядисани предмети. Той се продава както в специализирани магазини, така и в масови магазини. Когато избирате, вземете предвид материала на продукта.

Но памукът ще почисти всеки белина. Нормалната белота ще свърши работа. Разтворете го в хладна вода и накиснете продукта за 30 минути. Ако вашата пералня има режим „Предварително пране“, активирайте я преди основната процедура. Ако няма машина, можете да сварите прането във вода с добавяне на сапун за пране. Процедурата трае около час.

Как да избелите сивите неща

Хората, които имат нужда да избелват бели неща у дома, често искат да се отърват от продуктите си от тъпота. Най-достъпните и най-добри средства са водородният пероксид и аптечният амоняк:

  1. Наберете 10 литра преварена вода в леген.
  2. Разтваря се в течност от 2 с.л. пероксид и алкохол.
  3. Накиснете продуктите в разтвор за половин час.
  4. Изцедете и изперете дрехите си по обичайния начин.

Водородният пероксид може да бъде заменен със сода за хляб. Нещата обаче трябва да се накисват не за 30 минути, а за 3-4 часа. В този случай трябва да вземете 5 литра вода.