Logo decormyyhome.com

Как да премахнете запушване в тоалетната

Как да премахнете запушване в тоалетната
Как да премахнете запушване в тоалетната

Видео: Ученици от Музикалното училище учат в лоши условия - запушени тоалетни и мухъл 2024, Юли

Видео: Ученици от Музикалното училище учат в лоши условия - запушени тоалетни и мухъл 2024, Юли
Anonim

В къщи със стар водопровод често се случват блокажи в тоалетната. Неправилното използване на тоалетната също може да причини този проблем. Веднага можете да се обадите на водопровод, но ако не можете да изчакате или искате да решите проблема сами, въоръжете се с няколко водопроводни инструменти.

Image

Ще ви трябва

  • - бутало;

  • - кофа;

  • - канализационен кабел;

  • - средства за отстраняване на блокажи.

Инструкция за употреба

1

Започнете с най-лесните начини. Напълнете кофа с гореща вода - колкото по-гореща е по-добре, по-добре е да използвате вряща вода. Налейте вода в тоалетната чиния рязко и от височина под прав ъгъл, за да осигурите силен натиск. Мощна струя гореща вода трябва да пробие малка запушване на тоалетната. Ако забележите, че водният поток е по-добър, изсипете още няколко кофи, гледайки за подобрение.

2

Купувайте специални продукти за елиминиране на блокажи, които включват киселини, основи и други активни вещества. Изсипете течност в тоалетната чиния и оставете за няколко часа (на някои опаковки от такива продукти производителите пишат, че са достатъчни няколко минути, но това обикновено не е достатъчно за отстраняване на сериозни блокажи). След това отново изсипете кофа с вряла вода.

3

Ако химията и водата не помогнаха, извадете излишната вода от тоалетната с кофа, за да можете лесно да използвате буталото. Оставете малко вода, така че да покрива гумената част на буталото. Изберете инструмент с форма на круша с диаметър на гумена купа около 10 сантиметра. Ако няма бутало, можете да го направите в замяна на така наречената "кукла за бутане" от клечка и няколко парцала, увити в найлонов плик. За надеждност, парцалите са най-добре приковани към пръчка с шипове, същото може да се направи и с бутало, така че гумената част да се гарантира, че не се изплъзва в решаващ момент.

4

При по-сериозно блокиране канализационният кабел ще помогне. За да работите с него, трябва да носите ръкавици. Прекарайте кабела в тоалетната и когато почувствате съпротива, завъртете копчето. Правете резки движения, докато тоалетната се почисти. Но бъдете внимателни - ако къщата има стари тръби, тогава е по-добре да не използвате този инструмент.

5

Ако всичко друго не успее, обадете се на водопроводчици от жилищния отдел или специализирани фирми.

  • Елиминиране на запушването в тоалетната
  • премахване на запушването на тоалетната