Logo decormyyhome.com

Как да премахнем миризмата на боя

Как да премахнем миризмата на боя
Как да премахнем миризмата на боя

Видео: Изработване на бетонни саксии с пластмасов контейнер / Форми за циментови саксии 2024, Юли

Видео: Изработване на бетонни саксии с пластмасов контейнер / Форми за циментови саксии 2024, Юли
Anonim

След боядисването на стаята понякога за дълго време остава миризма на боя, която е не само неприятна, но и вредна, може да ви разболее и да се замаете. Ако трябва да премахнете миризмата на боя възможно най-бързо, използвайте следните съвети.

Image

Ще ви трябва

  • - сол;

  • - оцет;

  • - вода;

  • - вентилатор;

  • - въглища.

Инструкция за употреба

1

Най-ефективното средство е да се проветри стаята, като се организира течение (така че въздухът да се изпуска от боядисаната стая през прозореца, а не в коридора). Ако вятърът духа от грешната страна или не е възможно да организирате течение (например, всички прозорци са обърнати на една страна), включете вентилатора на стената срещу прозореца и издухайте миризмата на улицата. В рамките на няколко часа стаята може да бъде разположена без вреда за здравето.

2

Разпространете въглен или сол в стаята, те абсорбират миризми. Разбира се, солта след такава употреба ще трябва да бъде изхвърлена.

3

Окачете кърпи или чаршафи (които не са много лоши) в стаята, потопени във вода и оцет. На всеки 4 часа кърпите трябва да се навлажняват отново.

4

Разтрийте или накълцайте главата на чесъна и оставете в стаята за една нощ. Вместо чесън, можете да използвате лук. Моля, обърнете внимание, че не оставяте остро миришещ лук и чесън в близост до мебели и спално бельо, те също могат да поемат този неприятен аромат.

5

Вземете големи купички, изсипете вода в тях и добавете сол. Помислете, колкото по-голяма е повърхността на водата, толкова по-ефективно ще помогне това лекарство за миризма на боя. Сменяйте водата няколко пъти на ден.

6

Когато мебелите или предметите, боядисани с маслена боя, изсъхнат, избършете ги с разтвор на горчица, разредена с оцет или амоняк. В този случай не смесвайте различни средства, използвайте само едно от тях.

7

Поставете свещите в надеждни широки свещници в стаята и ги оставете да изгорят напълно. Внимавайте, когато работите с огън.

8

Можете да опитате да прекъснете миризмата на боя. За целта отворете торбата с кафе (обърнете внимание, че кафето може да абсорбира неприятна миризма), нанесете капка парфюм върху крушката и я включете, използвайте аромат на въздух.

9

За да намалите разпространението на миризми, поставете използваните четки в найлонов плик и го завържете плътно. Внимателно затворете резервоара за мастило, дори ако той вече е празен. Не изтичайте останалата вода след почистване на четки и контейнери в тоалетната или мивката, тъй като боята просто ще се утаи по тръбите и миризмата ще се разпространи дълго време.