Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате огледални шкафове

Как да инсталирате огледални шкафове
Как да инсталирате огледални шкафове

Видео: 12 Do It Yourself Bedroom Built-In Ideas 2024, Юли

Видео: 12 Do It Yourself Bedroom Built-In Ideas 2024, Юли
Anonim

Огледалните шкафове в момента са с голямо търсене. С тяхна помощ можете да скриете някои от недостатъците на лошото оформление. Такъв шкаф визуално увеличава пространството и скрива нередностите на стените.

Image

Ще ви трябва

замазка, уплътнител, ъгли

Инструкция за употреба

1

Поръчайте шкаф според вашите индивидуални размери във фирмата, произвеждаща вградените мебели. За по-точни измервания поканете специалист. Обърнете внимание, че вратите заемат до 10 см от вътрешното пространство на шкафа, така че трябва да добавите този размер, когато измервате неговата ширина. Ако вашият апартамент има ниша, тогава ще бъде достатъчно да поръчате само огледални врати и водачи. Стените и таванът на апартамента ще играят ролята на стените на шкафа.

2

Извършете подготвителна работа преди да инсталирате шкафа. Елиминирайте несъвършенствата на стената, като използвате замазка или нанесете други допълнителни материали към стената. Запълнете всички празни пространства с уплътнител. Уверете се също, че таванът е идеално равен.

3

В мебелите за шкафове инсталирайте странични панели, като ги закрепите с горния капак и долната част със специални ъгли. Опитайте се да инсталирате шкафа възможно най-равномерно. Моля, обърнете внимание, че височината на шкафа трябва да бъде с 5 сантиметра по-голяма от височината на вратите.

4

Продължете с инсталирането на водачите на плъзгащата система. Започнете от върха. Поставете долната част строго успоредно на пода, като я преместите 3 сантиметра в шкафа. В друг случай плъзгащите се врати могат да се отварят с трудност или да бъдат възможно най-мобилни. Припокриването на огледалните врати не трябва да е повече от три сантиметра, в противен случай работещите ролки ще бъдат отразени в огледалото.

5

Когато поръчвате или купувате огледални врати за шкафове, внимавайте за тяхната безопасност. Необходимо е огледалото да има висококачествен защитен филм от задната страна. Ако се счупи, всички фрагменти ще останат на филма.

6

Вътрешното съдържание на шкафа е по ваш вкус и необходимата функционалност. Тя може да бъде различни рафтове, кошници, закачалки, чекмеджета и т.н.