Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за златна верига

Как да се грижим за златна верига
Как да се грижим за златна верига

Видео: "ЗЛАТНАТА ВЕРИГА, СВЪРЗВАЩА НЕБЕТО И ЗЕМЯТА" лекция 1, 24.03.2018 2024, Юли

Видео: "ЗЛАТНАТА ВЕРИГА, СВЪРЗВАЩА НЕБЕТО И ЗЕМЯТА" лекция 1, 24.03.2018 2024, Юли
Anonim

Ако сте станали собственик на красива златна верига и искате тези бижута да ви служат дълги години и евентуално наследени, трябва да се грижите правилно за нея. С течение на времето златните изделия губят предишната си привлекателност и блясък, стават мръсни и стават по-тъмни.

Image

Ще ви трябва

  • - сапун

  • - четка за зъби

  • - кърпа

  • - случай

  • - прах за пране,

  • - амоняк.

Инструкция за употреба

1

За да премахнете мръсотията от златната верига, потопете бижутата в сапунена вода и я оставете да се накисне за известно време. След това, като използвате мека четка за зъби, внимателно почистете продукта, действайте особено внимателно в близост до крепежни елементи и крепежни елементи. Удобно е да почиствате веригата в бутилка със сапунена вода, която трябва леко да се разклати, докато цялата мръсотия не излезе. След това изплакнете златните бижута с чиста вода и изсушете с мека кърпа.

2

Затъмнена златиста верижка може да се освежи със сок от лук. Разтрийте ги с повърхността на бижутата и оставете за няколко часа. Остава само да изплакнете веригата и да избършете суха с кърпа или мека кърпа.

3

Препоръчва се да съхранявате златната верига в сухо помещение и в калъф с мека тапицерия вътре, далеч от отоплителни уреди. Той ще помогне да се защити декорацията от прах, светлина и влага. Не съхранявайте веригата с останалите бижута в една и съща кутия, те могат да се надраскат взаимно.

4

За да предпазите златната верига от повреда и потъмняване, тя трябва да се отстранява по време на спорт, по време на почистване и домашни работи (особено при ремонт), при къпане и използване на козметични препарати.

5

Един доказан и най-надежден начин за почистване на златната верига е следният: вземете супена лъжица прах за пране и чаена лъжичка амоняк, изсипете чаша вряла вода. Разбъркайте добре всички компоненти и потопете златната верига в разтвора, оставете за няколко часа. След това извадете бижутата и го изплакнете с чиста вода, избършете на сухо със салфетка.

6

В бижутерския салон можете да закупите специални, доста ефективни салфетки, които се справят перфектно с мръсотията върху златните бижута и са много по-ефективни от традиционните методи за почистване.

как да почистите златната верига