Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за полираните мебели

Как да се грижим за полираните мебели
Как да се грижим за полираните мебели

Видео: Полировка мебели // FORUMHOUSE 2024, Юли

Видео: Полировка мебели // FORUMHOUSE 2024, Юли
Anonim

Полираните мебели са много деликатни: покритието му е лесно да се надраска. Точно правилните грижи ще удължат живота на тази мебел и ще запазят луксозния й вид за дълго време.

Image

Инструкция за употреба

1

За да освежите мебелите, използвайте специални закупени продукти, например Sparkle или Gloss паста, Polish-2, Penol и др. Поставете малко количество освежаващ агент върху мебелите и леко нанесете повърхността на повърхността.

2

Върнете сиянието на полираните мебели със смес, направена от 50 г пшеничен зародиш и литър вода. Поставете пшеничния зародиш в емайлирана купа, напълнете с вода и извадете състава до кипене. След това охладете бульона и избършете през сито. Поставете готовия продукт върху полирани мебели и обработете повърхността с мека кърпа.

3

За да премахнете петна, използвайте средство за отстраняване на петна, състоящо се от гроздов оцет, терпентин и ленено масло. За да го приготвите, смесете 3 с.л. олио с 3 с.л. оцет, след това в сместа въведете 3 с.л. терпентин. Поставете малко количество от това средство за отстраняване на петна върху кърпа и избършете повърхността с него (разтривайте петната, докато напълно изчезнат). След това вървете по повърхността със суха хартиена кърпа.

4

За да запазите новостта на мебелите, обработете повърхността му с препарат, направен от малко парче восък (с големина на орех) и чаша бира. Налейте бирата във восъка и поставете съда на малък огън. Когато восъкът се разтопи и продуктът заври, свалете съдовете от котлона и охладете сместа до удобна температура. Нанесете топла маса върху повърхността на полираните мебели и след това я избършете с нежни кръгови движения (използвайте вълнена кърпа).

5

Ако внезапно петна от горещ чай или кафе останат върху полираната повърхност на масата, отстранете ги с памучна подложка, напоена с растително масло и поръсена с фина сол. След това избършете повърхността за почистване със суха мека кърпа.

6

Талкът на прах ще ви помогне да се справите с петна от пръсти: избършете полираната повърхност със суха кърпа с талк на прах и няма да има следи от петна. И за да премахнете водни петна, използвайте пшенично брашно и растително масло (поръсете замърсената повърхност с брашно и след това я избършете с памучна подложка, напоена с растително масло).

Обърнете внимание

В никакъв случай не използвайте абразивни почистващи препарати, когато се грижите за полирани мебели. В допълнение, не премахвайте петна с одеколон или ацетон: поради това повърхността ще избледнее.

Полезни съвети

Остарелият лак може да се актуализира. На първо място, отстранете стария слой лак (използвайте едновременно фино зърнест шкурка). Направете това много внимателно: движенията трябва да бъдат насочени по дървото. След това покрийте мебелите с алкохолен лак (направете малък тампон от лен и памучна вата, намокрете го с лак и равномерно избършете възстановената повърхност с него). След 40-43 минути, когато лакът изсъхне, нанесете втори слой.