Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за спално бельо

Как да се грижим за спално бельо
Как да се грижим за спално бельо

Видео: Дрехи за децата и мен от SHEIN + спално бельо 2024, Юли

Видео: Дрехи за децата и мен от SHEIN + спално бельо 2024, Юли
Anonim

Спалното бельо като материал е удобно в процеса на носене, има перфектна топлопроводимост, следователно в дрехите, направени от него, човек се чувства добре дори в най-горещия ден. Има такива положителни характеристики като хипоалергенност и най-атрактивният външен вид. За да може едно нещо да продължи възможно най-дълго, важно е да знаете как правилно да се грижите за такива предмети от гардероба.

Image

Все по-голям брой съвременни купувачи, избирайки дрехи и предмети за интериорна украса, предпочитат естествените материали. Сред тях особено популярен е ленът, който има привлекателен, естествен вид, както и отлични характеристики на изпълнение. За да издържат нещата от този материал възможно най-дълго, като същевременно не губят своята привлекателност, трябва да знаете основните правила за грижа.

Как се мие

Ленените гардероби могат да се перат, без да се страхуват да загубят формата си, не само на ръка, но и в пералнята. Важно е да се спазват определени параметри за безопасност, по-специално да се обърне внимание на температурата на водата. Ако материалът е боядисан в ярки цветни нюанси, процесът се препоръчва да се извърши при температура от 30 до 40 градуса. В случай, че артикулът има естествен цвят, този индикатор може да достигне 60 °. За дългосрочно запазване на формата на продукта не е необходимо да се стиска веднага след измиване, в допълнение, не се препоръчва да кисне дрехи за дълго време, тъй като подуването на нишките може да причини деформация на формата.

Сушене и гладене

Предметите от гардероба, изработени от висококачествено спално бельо, се изсушават най-добре на открито, като предварително сте го разперели или го окачите на раменете. По същия начин изсушените предмети са много по-лесни за гладене. Сушенето в пералня не е допустимо, само в специално проектирано за целта устройство, като се използва изключително въздушен цикъл, където няма отопление.

За да избегнете вероятността да промените формата на дрехите, се препоръчва да го гладите стриктно от грешната страна, а нещото трябва да е леко влажно. Температурата на нагряване на ютията не е необходимо да се задава над 200 градуса.

Функции за съхранение

Предметите от гардероба, изработени от спално бельо, независимо от вида, трябва не само да се мият и сушат правилно, но и да се съхраняват правилно. Необходимо е да се сгъват нещата много внимателно, като се поставят плоски на рафтовете на шкафа. Това ще помогне за защитата на продуктите от пряка слънчева светлина. Панталоните трябва да бъдат окачени на дъното на специални рамене, така че да поддържат формата си под собствената си тежест.

За да обобщим всичко по-горе, може да се отбележи, че колкото по-често се носят тези неща, толкова по-меки стават. Съответно ще са необходими порядък по-малко усилия, за да се осигурят грижи.