Logo decormyyhome.com

Как да премахнете запис на химикалка

Как да премахнете запис на химикалка
Как да премахнете запис на химикалка

Видео: #114 Ink Pen Street Sketching (Watercolor Cityscape Tutorial) 2024, Юли

Видео: #114 Ink Pen Street Sketching (Watercolor Cityscape Tutorial) 2024, Юли
Anonim

Премахването на запис от паста с химикалка на хартия е доста отнемащ време процес. Основният проблем тук е, че в пастата се въвеждат тюркоазени или зелени фталоцианинови багрила, които са най-устойчиви на алкали, окислители, редуциращи агенти и киселини.

Image

Инструкция за употреба

1

За да премахнете нежелан текст от хартията, поставете празен лист под него и го обработете със специално приготвена смес. Вземете 1 чаена лъжичка 70% концентрат на оцет и го смесете обилно с малко количество калиев перманганат (на върха на ножа), докато се получи тъмно лилава течност. За нанасяне на разтвора е по-добре да използвате малка четка с малка и тънка купчина. Навлажнете го в получения състав и го пуснете върху хартия, докато надписът изчезне. За да премахнете записа от химикалка от дебела хартия, препоръчително е да използвате памучни ушни пъпки вместо четка. След приключване на работата маркировката на мастилото ще стане кафява. Лесно е да се отървете от това с памучен тампон, третиран с водороден пероксид. След това изгладете листа с топла ютия през лека и чиста кърпа.

2

Използвайте разтвор на оксалова и лимонена киселини, приет в 10 g и 100 ml вода. Навлажнете надписа с получения продукт няколко пъти с тънка четка и след същата четка третирайте следите от пастата с обикновена вода. След това хартията трябва да се изсуши.

3

Пригответе състав от 10 g солна киселина, 10 g натриев хлорид и 30 ml вода. Използвайте това решение, както всички останали.

Обърнете внимание

Много хора се опитват да изтрият химикалка от лист с лист. На местата за корекция ще бъдат забележими течова хартия и ворли. Използвайте този метод само ако трябва да премахнете много малко петно. Внимателно изстържете мастилото от листа и след това изгладете замърсената област с ютия през чиста петна.

Не използвайте гума, за да извадите записа от химикалката. Той премахва горния слой хартия. Мастилените топчета с мастило силно в структурата на хартията. Следователно, обработвайки следи от тях по този начин, просто го разтривате в дупки.

как да премахнете надпис от хартия