Logo decormyyhome.com

Как да опънете нови обувки

Как да опънете нови обувки
Как да опънете нови обувки

Съдържание:

Видео: ЧИСТО НОВИ ОБУВКИ В КАЛТА 2024, Август

Видео: ЧИСТО НОВИ ОБУВКИ В КАЛТА 2024, Август
Anonim

Доста често, след като купи чифт обувки или ботуши, които харесвате, жена у дома открива, че дългоочакваното ново нещо се разклаща и търка по време на ходене, а мазолите, които се появяват след краткотрайно носене, развалят настроението и причиняват болка. В такъв момент жената има въпрос: какво да прави, ако обувките са тесни? В зависимост от материала, можете да разтегнете обувките по размер, както и по дължина и ширина, като се свържете с обущаря или ги разкъсате у дома с помощта на импровизирани средства.

Image

Как да опънете кожени обувки

Естествената кожа и велур се отличават с естествената си еластичност и издръжливост, поради което е много лесно да опънете нови обувки, пришити от тези материали. За да направите това, у дома, можете да използвате следните методи:

1. Можете да увеличите размера на обувките с вряла вода. Естествената кожа е устойчива на високи температури, така че за да опънете обувки или ботуши, можете да излеете вряла вода в обувките без страх и веднага да я излеете. След това е необходимо да изчакате, докато обувките се охладят малко, и да го облечете с краката си с тънък пръст. Обувките могат да се свалят, когато са напълно сухи.

2. Използвайте вода, за да опънете обувките. За целта поставете пластмасова торбичка вътре в обувката и изсипете вода в нея, като се уверите, че течността напълно запълва празнините. В тази форма обувките се оставят във фризера за 8-10 часа. След като изтече времето, обувките се изваждат от фризера, оставят се за известно време, така че ледът да се стопи, след което пакетите се изваждат.

3. Можете да опънете нови кожени обувки с продукти на алкохолна основа. Може да бъде одеколон, водка, коняк или алкохол, разреден с вода в съотношение 2: 1. Вътрешността на обувките трябва да се избърше със съединение, след което да се поставят обувките на топъл пръст и да останат в тях няколко часа. След тази процедура кожата ще стане по-мека и еластична.

4. Обработете вътрешната повърхност на обувката със спрей-носилка за велур или естествена кожа, закупена в магазин за обувки и след изсушаване обикаляйте стаята в нея.

Как да опънете обувки от изкуствена кожа

За разлика от естествения материал, изкуствената кожа слабо се разтяга, следователно при силно въздействие върху нея могат да се появят микропукнатини. За да опънете нови обувки от изкуствена кожа, без да полагате интензивни усилия, можете да използвате следните методи:

1. Обилно третирайте вътрешността на обувката с вазелин и я оставете в това състояние за 2-3 часа. След тъканта трябва внимателно да премахнете остатъците от мехлема, да поставите обувките на тънък пръст и да останете в тях около половин час.

2. Използвайте вестник. Листовете с вестници трябва да бъдат навлажнени и поставени плътно в обувка или багажник, като се уверите, че обувките не се деформират. След като хартията изсъхне естествено, тя трябва внимателно да се отстрани.

3. Опънете нови обувки във възхода с помощта на зърно от пшеница, ечемик или овес. За да направите това, изсипете зърно в багажник или багажник, след това го напълнете с вода и го оставете да набъбне за 8-10 часа (можете да пренощувате). Изкуствената кожа се разтяга с увеличаване на размера на зърното. Когато времето минава, зърното трябва да се излее и да се разхожда из стаята в нови обувки за един час.

Как да опънете нови обувки от нубук

Преди да опънете ботуши или обувки, изработени от нубук, трябва да се уверите, че материалът е естествен. За стречинг обувки, изработени от естествен набук, не се препоръчва използването на алкохолни разтвори, вазелин и други мастни съединения, тъй като те, когато се абсорбират в материала, могат да оставят петна по външната повърхност. Следователно, ако обувката е стегната, тя може да бъде опъната само по един от няколко начина:

1. Опитайте се да разпространявате обувки или обувки, без да използвате никакви средства. За целта ги носете у дома в свободното си време и се разхождайте из стаята.

2. Използвайте обичайния метод на "стари вестници", при който мокрите (но не напълно мокри) листове хартия се пълнят в обувки или ботуши и се оставят да изсъхнат в това състояние. Хартията, разширяваща се при изсушаване, леко ще разтегне нубука.

3. Използвайте специален инструмент, предназначен за разтягане на нубука, за който го нанесете върху вътрешната повърхност на обувката, поставете го на топъл пръст и приличайте в тази форма в продължение на 2 часа.

4. Занесете обувките в сервиз, където опитни производители на обувки знаят как да опъват тесни обувки от нубук, използвайки дървени блокчета.