Logo decormyyhome.com

Как да измиете козина от заек

Как да измиете козина от заек
Как да измиете козина от заек

Видео: Време за баня за коте без козина: "Не искам да се мия!" 2024, Юли

Видео: Време за баня за коте без козина: "Не искам да се мия!" 2024, Юли
Anonim

Постепенно естествената козина става застояла на външен вид, ако не се почисти. Когато на кожената козина се появят тежки примеси, козината може да се мие само. Това трябва да се направи с изключително внимание, в противен случай продуктът ще се влоши.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ препарат;

  • - четка за козина;

  • - оцет.

Инструкция за употреба

1

Направете малък експеримент, преди да започнете измиването. Издърпайте кичура вълна. Ако имате прекалено много косми в ръка, е нежелателно да измиете козината, тъй като може да се отлепи. Ако продуктът е достатъчно нов и козината не се разлива от него, можете да продължите с процедурата.

2

Ако козината на зайчето е украсена с метални елементи или има вложки от друга козина, опитайте се да ги развържете. Не забравяйте да премахнете всичко от джобовете.

3

Изсипете топла вода в леген и добавете малко течен прах. Ако козината има устойчиви замърсявания, нанесете почистващ препарат върху тях и оставете за 10-15 минути. След това измийте продукта в предварително приготвен разтвор. Не търкайте ръцете си твърде силно, в противен случай това ще се влоши.

4

Измийте обемно палто с пишеща машина. Поставете продукта в специална торба или в обикновена калъфка за възглавници. Поставете в барабана и включете деликатния режим на пране със скорост на въртене около 500, но не повече. Използвайте течен прах, тъй като е много по-лесно да изплакнете с продукт от кожа. Добавете последното изплакване чаша 5% оцет.

5

Закачете козината от заек на раменете над ваната - остатъчната влага може да се оттича от нея. Гребете козината със специална четка или редовен масаж. Разклатете продукта, докато изсъхне и го срешете отново, за да стане козината равномерна.

6

Ако на някои места козината започна да изтича, напръскайте продукта от пулверизатора със слаб разтвор на климатик (10 ml на литър вода) и го срешете.

Обърнете внимание

Скъпите продукти трябва да бъдат химически почистени. Не се опитвайте сами да ги измиете. Козината на заека е много мека, поради което при контакт с вода и перилен препарат може да се влоши непоправимо.

Полезни съвети

Когато замърсяването се локализира главно върху ръкавите и яката, избършете проблемните места с влажна гъба и препарат за миене на съдове. След това изплакнете с кърпа, напоена с чиста вода. В този случай не е необходимо напълно да се изтрие козината.