Logo decormyyhome.com

Как да почистите яка от норка

Как да почистите яка от норка
Как да почистите яка от норка

Видео: Как почистить зимние головные уборы - Все буде добре - Выпуск 94 - 11.12.2012 - Все будет хорошо 2024, Юли

Видео: Как почистить зимние головные уборы - Все буде добре - Выпуск 94 - 11.12.2012 - Все будет хорошо 2024, Юли
Anonim

Облекло, изработено от кожа, изисква внимателна грижа, особено за яката. Именно на това място често се образуват мазни петна, които трябва да се почистват. Яката от норки може да се почиства у дома, без помощта на химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

  • - ръжни или пшенични трици, четка;

  • - амоняк, трапезна сол, памучни подложки;

  • - изгоряла магнезия, рафиниран бензин;

  • - амоняк, вода, течен препарат, памучен тампон или марля.

Инструкция за употреба

1

Ако яката на норката е твърде мазна, почистете я с горещи трици (ръж или пшеница). Сложете триците в метална чиния и сложете на малък огън, разбъркайте непрекъснато с ръка, докато стане горещо. Поръсете нагретите трици върху кожена яка и я разтрийте старателно с ръце, почиствайки цялата площ на продукта по площ. След процедурата отърсете триците, победете яката и гребете със специална четка. Силно замърсената козина трябва да се почиства 2-3 пъти.

2

Петната от мазнини и пот по яката на козината ще бъдат почистени добре със следния състав: смесете една чаена лъжичка амоняк с три чаени лъжички натриев хлорид, добавете половин литър вода. Смесете всичко старателно, навлажнете памучна подложка в подготвения състав и почистете яката, движейки се в посока на растеж на купчината.

3

Леката яка от норка може да се намаже с изгорял магнезий и рафиниран бензин, който се продава за зареждане на запалки. Бързо ерозира и не оставя петна. Преди незабавно почистване разклатете продукта от козина, след това нанесете сварената каша и разтрийте върху купчината. Отърсете замърсения прах и почистете останалия прах. След като козината е напълно суха, я срешете. Козината отново ще стане чиста и бяла, а миризмата на бензин бързо ще изчезне.

4

Изсипете 50 милилитра топла вода в малък контейнер, добавете няколко капки амоняк и една капка от всеки течен препарат (течност за миене на съдове или течен сапун). Смесете добре приготвения разтвор и накиснете тампон от памук или марля, внимателно обработете цялата яка, движейки се срещу растежа на купчината. След като изсъхне напълно, срешете яката на норката.

Обърнете внимание

В никакъв случай не се опитвайте да изсушавате кожения продукт близо до отоплителни уреди и на пряка слънчева светлина. Това ще доведе до изсушаване на мезрата и съответно до увреждане на нещата.

Как да почистите норкова козина у дома