Logo decormyyhome.com

Как да почистите петна върху палто от овча кожа

Как да почистите петна върху палто от овча кожа
Как да почистите петна върху палто от овча кожа

Видео: MAINTENANCE ON A NEW PLANTED AQUARIUM - THE FIRST 2 MONTHS - STEP BY STEP TUTORIAL 2024, Юли

Видео: MAINTENANCE ON A NEW PLANTED AQUARIUM - THE FIRST 2 MONTHS - STEP BY STEP TUTORIAL 2024, Юли
Anonim

В края на зимата обикновено се взема козина за овча кожа. Но преди това трябва да се почисти от петна и улична мръсотия. Можете самостоятелно да се справите с този проблем или да се свържете със служба за химическо чистене.

Image

Ще ви трябва

Шампоан, амоняк, глицерин, боракс, картофено нишесте, обелен бензин, специално почистващо средство, гумена четка, канцеларска гумка.

Инструкция за употреба

1

Изсипете топла вода в отделен съд, добавете шампоан или течен сапун. Разстелете козината от овча кожа върху масата и я почистете старателно с гъба от пяна, потопена в сапунена вода. След това избършете загорялата кожа с влажна кърпа. Окачете дрехи на закачалки и ги изсушете далеч от радиаторите. Този метод може да почиства само незначителни замърсители.

2

В литър вода смесете 40 мл амоняк и глицерин, 10 г боракс. Намокрете микрофибърна кърпа в получения разтвор и обработете замърсените дрехи. Изплакнете козината от овча кожа с влажна гъба от пяна и я потупайте с памучна кърпа. Изсушете продукта на стайна температура.

3

Използвайте картофено нишесте или бебешка пудра. Тези вещества имат пореста структура, така че абсорбират замърсяването. Поставете дрехите на равна повърхност и поръсете равномерно с адсорбент. След това вземете четка и старателно почистете козината от овча кожа. Отстранете праха с автомобилна прахосмукачка.

4

Купете рафиниран газ в магазин за хардуер или хардуер. Смесете разтворителя с картофено нишесте, за да направите каша. Поставете масата на мръсно място и оставете за няколко часа. Когато бензинът е ерозирал напълно, почистете нишестето.

5

Използвайте специални продукти за почистване на дъбена кожа. Придобивайте тези продукти само в маркови магазини за кожа и кожа, за да не купувате стоки с ниско качество. Съдържащите се в продукта пенести препарати ефективно почистват дъбената кожа. След почистване обработете продукта с водоотблъскващ спрей.

6

Почистете палтото си от овча кожа с гумена четка за набук и велур. С него можете да премахнете петна от различен произход. Ако трябва спешно да почиствате дрехите и няма специална четка под ръка, използвайте канцеларска гума.

Обърнете внимание

Преди да използвате това или онова средство, уверете се, че няма да повреди дъбена кожа. За да направите това, нанесете малко количество от лекарството от грешната страна или друго незабележимо място. Изчакайте малко, но не повече от половин час. Ако през този период цветът и структурата на материала не са се променили, продължете да почиствате.