Logo decormyyhome.com

Как да измиете велурени ботуши

Как да измиете велурени ботуши
Как да измиете велурени ботуши

Видео: 01 Бързо почистване, лъскане и защита на обувки с натуралните вакси на Craftsman 2024, Юли

Видео: 01 Бързо почистване, лъскане и защита на обувки с натуралните вакси на Craftsman 2024, Юли
Anonim

В момента обувките от велур са много популярни сред жените. Това се дължи на факта, че велур, за разлика от други материали, изглежда много оригинален, стилен и скъп. За съжаление, не винаги е възможно да се защитят велурени ботуши от замърсяване. За да ги поддържате привлекателни възможно най-дълго, трябва да се научите как да ги миете правилно.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако ботушите са много мръсни и специални химикали за грижа за велур не помагат. Разтворете обилно малко количество прах за пране в топла вода. Вземете чиста вискозна кърпа и внимателно почистете цялата мръсотия. След това избършете първо обувките с влажна кърпа и след това изсушете. Закрепете ботушите и, като ги натъпчете вътре с плътно смачкани вестници, поставете да изсъхнат на стайна температура, далеч от батерията.

2

За да премахнете петна от велурени ботуши, използвайте инструменти, специално създадени за това, или обикновена гума за училище. Леко разтрийте замърсената зона с него. Ластикът не само премахва петното, но и повдига купчината, като по този начин освежава външния вид на велур.

3

Направете сапунен разтвор и добавете малко амоняк в него в съотношение 1: 5. Вземете мека четка, натопете я в разтвора и внимателно почистете ботушите. Нанесете върху тях защитен водоотблъскващ спрей, той трябва да се абсорбира в обувките, така че е по-добре да изпълните тази процедура вечер.

4

Можете да се отървете от лъскавите петна със специално решение. Разрежда се амоняк с обикновена вода в съотношение 1: 2. Поставете го върху ботуши и след това изплакнете с вода. Избършете със слаб разтвор на оцет (чаена лъжичка есенция на 1 литър вода) и оставете да изсъхне.

5

Можете също да измиете велурени ботуши от мръсотия със специална пяна. Разклатете бутилката и я задръжте изправена, нанесете малко пяна върху чиста гъба и я почистете с обувките. Избършете старателно велура с влажна кърпа, изчакайте, докато изсъхне, и третирайте със специални защитни средства.

Обърнете внимание

Нежелателно е да носите велурени ботуши при дъждовно време, тъй като върху тях могат да се появят петна, от които ще бъде изключително трудно да се отървете.

Перането на велурени обувки се препоръчва само в крайни случаи, когато други методи за почистване не помагат.

Полезни съвети

След като изсушите велурните обувки, можете леко да повдигнете кожените влакна с креп четката.

велурени ботуши 2010