Logo decormyyhome.com

Как да премахнете следи от стикери

Как да премахнете следи от стикери
Как да премахнете следи от стикери

Видео: Разследване с Ели и Тео: По следите на изчезналата "Мона Лиза" + стикери- store.bg 2024, Август

Видео: Разследване с Ели и Тео: По следите на изчезналата "Мона Лиза" + стикери- store.bg 2024, Август
Anonim

При закупуване на домакински уреди, детски играчки, книги или съдове, ние преди всичко се опитваме да премахнем от тях етикетите с цени, информационните стикери. Въпреки това, след тях често има лепкава следа, която впоследствие ще развали външния вид на нещата. Има различни начини за премахване на тези следи. Изборът му зависи от вида на повърхността.

Image

Ще ви трябва

  • - Остър нож или острие;

  • - топла вода;

  • - гъба или четка;

  • - растително масло;

  • - сешоар;

  • - водка;

  • - бебешка пудра;

  • - течност "UHU Etikettenloser"

  • - аерозол "Label Off".

Инструкция за употреба

1

Можете, разбира се, просто да премахнете стикера механично. Ако повърхността на продукта е трудно да се повреди с остър предмет, използвайте острие или заточен нож. Те могат да се използват например върху керамична повърхност. Когато използвате остри предмети върху дървени, стъклени, емайлирани или пластмасови повърхности, няма гаранция, че външният им вид ще се запази.

2

Ако предметът не е повреден от вода, например стъкло или пластмаса, можете да го оставите в някакъв подходящ съд с топла течност за една нощ. На сутринта бързо премахвате ненужния стикер с ръцете си, няма да има лепкави остатъци от него. Ако те все още се наблюдават, разтрийте ги с четка или с твърдата страна на гъбата, използвана за миене на съдове.

3

Ако нямате време за накисване, можете да използвате друг метод за премахване на стикера. Например, върху пластмасови, стъклени или дървени повърхности, опитайте да използвате растително масло. Първо отстранете самия стикер и изтрийте остатъците му с памучна подложка, напоена с растително масло. Почистете петролното масло със сапунена вода. Стикер върху стъклена или пластмасова повърхност може да се нагрее, например със сешоар. След топлинна обработка ще бъде много по-лесно да го премахнете просто на ръка.

4

Редовната водка може да се счита за универсален унищожител на лепилни следи от стикери. Намокрете с нея мека кърпа и обработете лепкавата зона. Въобще няма да има забележими следи от стикера. За да премахнете стикери от изделия от кожа, хартия и тъкани, има специални инструменти. Например, попитайте вашия UHU Etikettenloser или аерозол Label Off в магазини, продаващи различни химикали. Тези средства са доста скъпи, но ефективни. Можете да намерите по-евтини аналози. Тези течности са подходящи и за премахване на дъвка и боя от дрехи.

5

За дървена повърхност, например, мебели, можете да използвате бебешка пудра. Трябва да се излее върху лепкаво място и след това да се избърше с кърпа. След това получените макари се отстраняват лесно, повърхността ще остане без лепкава лепенка. За същата цел е подходяща суха сода или сол. Но солта и содата могат да развалят лакираната дървена повърхност.

Обърнете внимание

Внимавайте, когато използвате това или онова народно лекарство. По-добре е да използвате специализирани продукти.

Полезни съвети

Обърнете внимание, че не е напълно безопасно да използвате ацетон, терпентин или бял алкохол. Те, разбира се, премахват следи от стикери, но повърхности като кожа, боядисана дървесина просто ще се развалят.