Logo decormyyhome.com

Как да нарежете лука без сълзи

Как да нарежете лука без сълзи
Как да нарежете лука без сълзи

Видео: Нарязване на лук 2024, Юли

Видео: Нарязване на лук 2024, Юли
Anonim

Нарязването на лука е едно от най-често срещаните и най-малко любимите неща в кухнята. Никой не иска да плаче! Но се оказва, че това може да се избегне. И сега разбрахме как.

Image

Инструкция за употреба

1

Първият начин е да сложите лука в хладилника, преди да режете за 10 минути. Така летливите вещества, които ни причиняват сълзи, ще се отделят по-малко.

2

Следващият начин е постоянно да навлажнявате ножа със студена вода. Между другото, има няколко други начина със студена вода, но искам да кажа за най-необичайното - напишете в устата вода, преди да нарежете лук. Разбира се, не знам как става това, но очевидци категорично твърдят, че това помага да не се пролее сълза.

3

Можете да използвате вентилатор. Тя трябва да бъде поставена точно срещу лъка. Само тук има малка китка. Всички летливи вещества ще отлетят в друга стая, където ще предизвикат сълзи, но не при вас, а в домакинствата. Затова бъдете по-внимателни с този метод.

4

Носете очила за плуване. Въпреки че ще изглежда смешно, но определено няма да плачете.

5

Както знаете, пламъкът е в състояние да изгори всички примеси, които са във въздуха. Поставете и запалете свещ до вас, преди да нарежете лука. Всички вещества, които причиняват сълзите ни, просто ще изгорят. Успех

Полезни съвети

По принцип плачът от лък е много полезен. Това е локална профилактика на настинка и грип. Затова плачете за здраве!)