Logo decormyyhome.com

За какво са вакуумни торбички?

За какво са вакуумни торбички?
За какво са вакуумни торбички?

Видео: Вакуумни торби за дрехи - YaY.BG 2024, Юли

Видео: Вакуумни торби за дрехи - YaY.BG 2024, Юли
Anonim

Когато избират опаковки за храна, производителите са изправени пред сериозен въпрос, свързан с продължителността на тяхното съхранение. Най-често се предпочита предпочитането на полимерни вакуумни торби. И това не е изненадващо, защото те имат бариерни свойства. С други думи, тези торбички предотвратяват проникването на атмосферни газове, миризми и водни пари.

Image

Инструкция за употреба

1

Възможно е да се избегне развитието на вредни микроорганизми, както и да се запази хранителният продукт свеж и безопасен за по-нататъшна консумация, като се създаде стабилна атмосфера вътре в опаковката. Най-добрият начин за създаване на тези условия е херметично запечатване на пакет продукти във вакуум. В резултат на това повечето от бактериите ще бъдат премахнати оттам, а останалите няма да могат да се размножават и развиват. Оказва се, че основният фактор, влияещ върху срока на годност на продукта във вакуумна торбичка, изработена от полимерни материали, е неговата пропускливост на кислород.

2

Причините, поради които се използва този тип опаковки, са много. На първо място, това се дължи на факта, че гореспоменатите опаковки изолират продуктите от кислород, което при нормални условия води до окисляване на храната. Последното води до загуба на вкуса на храната и нейните хранителни свойства. В допълнение, липсата на кислород в опаковката спомага за спиране на растежа на микроорганизми, които могат да присъстват в малки количества във всякакви хранителни продукти.

3

По време на транспортиране или съхранение продуктите могат да бъдат наситени с неприятни миризми. Използването на вакуумна торба предотвратява това. Опаковката, състояща се от многослоен филм, не позволява влагата да се изпарява от продукта, опакован в него. Това означава, че последната запазва първоначалното количество влага, а това от своя страна е предпоставка в много случаи.

4

Вакуумната опаковка също предпазва съдържанието от проникване на бактерии, микроорганизми, дрожди, гъбички и плесени от външната среда. Друго предимство на вакуумните торбички е, че имат сравнително ниска цена в сравнение с кутии и стъклени буркани. В тази връзка цената на пакетите не влияе на цената на продадените стоки, което означава, че те се продават по-добре. Освен това е необходимо много по-малко пространство за транспортиране и съхранение на вакуумна опаковка, отколкото за гореспоменатите контейнери. Важен момент е, че върху повърхността на многослойния полимер е възможно да се приложи по-висококачествен и дълбок печат, отколкото върху повърхността на етикета за хартия на кутия или стъклена кутия.

5

Вакуумните торбички са изработени от екологично чисти материали. Те не са токсични, защото не съдържат вредни химикали. Това означава, че употребата им е напълно безопасна и не влияе неблагоприятно на продуктите, опаковани в тях.