Logo decormyyhome.com

Кой ден е най-добре да сеете семена

Кой ден е най-добре да сеете семена
Кой ден е най-добре да сеете семена

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Юли

Видео: Доматите: от семена до реколта 2024, Юли
Anonim

За да получите добри здрави разсад, е необходимо семената да сеят навреме. Дните, когато сеитбата е благоприятна, и онези дни, когато е по-добре да не засаждате нищо, можете да научите от различни източници.

Image

Инструкция за употреба

1

Най-често опитните градинари проверяват лунния календар преди засаждането на семена. Такива календари обикновено дават препоръки не само относно кога и какви култури да сеят, но и относно неблагоприятните дни за сеитба. Природата абсолютно не благоприятства засяването на каквито и да било семена в онези дни, когато Луната преминава през знака на Водолей. Смята се, че в наши дни е по-добре да се отменят всички кацания. Най-вероятно семената изобщо няма да покълнат или разсадът впоследствие ще умре. В такива неблагоприятни дни можете да оберете само семената, дори да ги накисвате за следващи засаждения не си струва. И още по-добре е да не правите никакви манипулации в наши дни със семена и разсад, в очакване на по-благоприятно време.

2

Останалите за засаждане се придържат към следните препоръки: всичко, което ще расте, над земята, се засажда на разсад и в открита земя по време на растящата луна, т.е. от новолунието до пълнолунието. Колкото по-близо до самата новолуние, толкова по-добре за бъдещото растение. Но в самия ден на новолунието те не препоръчват да засаждате нищо. Добрата реколта от кореноплодни зеленчуци може да бъде получена, като ги засадите на намаляваща луна, започвайки от пълнолунието. Растенията, засадени на пълнолуние, развиват по-силно листата и стъблата и в по-малка степен плодовете и корените.

3

Всички знаци на зодиака по време на преминаването на Луната през тях са разделени от астролозите на ползотворни и постни. Сред плодотворните може да се отбележат и мокри - по време на преминаването на Луната през тях растенията по-активно абсорбират водата и я натрупват плодотворно. Поливането през този период е най-ефективно и това се случва по време на преминаването на лунните знаци на Рак, Скорпион, Везни и Риби.

4

Времето, когато Луната преминава в знака на Овен, е непродуктивно и е подходящо за пръскане, плевене, отглеждане. Можете да засадите всичко бързорастящо в наши дни - зеленина, маруля, спанак. Телецът е подходящ за засаждане на кореноплодни култури, бобови растения и луковици. Добре е през този период да засаждате зеле, репички, ряпа, рутабага. Цветята, засадени през периода на Луната в Телец, ще се отличават с издръжливост, това е добър знак за засаждане на всичко, което ще се съхранява дълго време. По време на периода Близнаци, не се препоръчва засаждане на нещо различно от катерене на растения и ягоди. Най-продуктивният знак за засаждане е Рак. Добре е през този период да се занимавате както с засаждане, така и с трансплантация на растения и семена.

5

Под знака на Лъв са засадени само дървета и храсти. По това време трябва да се внимава с градинската техника, тъй като има вероятност от наранявания. Под знака на Девата не се препоръчва да се засаждат и пресаждат зеленчуци, плодове и плодове, периодът благоприятства само цветя, а също така е добър за борба с плевелите и отглеждането им. През периода, когато Луната преминава в знака на Везни, е добре да се засаждат грудкови и бобови култури, особено на намаляващата луна. Луната в Скорпион е знак за втория най-продуктивен период след Рака. Знакът на Стрелец се счита за безплоден, но подходящ за засаждане на чесън, черен пипер, ряпа, картофи.

6

Знакът Козирог по своите характеристики по време на преминаването на Луната през нея е подобен на Телец, но все пак по-сух. През този период могат да се засаждат кореноплоди, касис, цариградско грозде и луковични растения. Този период придава издръжливост на цветята, засадени по това време. Знакът Риби е много продуктивен и прилича на Рак, но всичко, засадено през този период, ще се развие прекомерно воднисто и ще се съхранява лошо.