Logo decormyyhome.com

Как да изберем и къде да закупя камък за пица

Как да изберем и къде да закупя камък за пица
Как да изберем и къде да закупя камък за пица

Съдържание:

Видео: PIZZA testo u kućnoj rerni - #1 2024, Юли

Видео: PIZZA testo u kućnoj rerni - #1 2024, Юли
Anonim

Истинската италианска пица се готви на фурна, дори и днес, в най-добрите пицарии в Италия и света, фурните не се използват за приготвяне на национален шедьовър. Но у дома това изискване не е възможно, следователно, за да направите тестото във фурната същото като във фурната, използвайте специални камъни за пица.

Image

Пица камък

Само най-модерните и висококачествени фурни осигуряват равномерно отопление, но дори и в този случай условията в тях далеч не са печенето във фурната. Господарите добре знаят, че в пещите тестото често гори от едната страна и не се пече от другата - като правило те свикват с тази функция и разработват свои собствени правила за печене. Но всъщност е достатъчно да се използва специален камък и въздухът във фурната ще се нагрява равномерно, температурата няма да се повиши и ще остане на правилното ниво, а изпеченият продукт ще се окаже добре изпечен.

Камъкът придава на сладкишите специален аромат и вкусен хрупкав вкус.

За да постигнат този ефект, много италиански домакини използват камъни за пица - това ястие в Италия е толкова популярно, че може да се готви на масата почти всеки ден. В Русия камъните все още не са широко разпространени, но любителите на италианската кухня вече знаят, че такова устройство е необходимо за печене на истинска пица.

Как да изберем камък за пица?

Вместо специални камъни за пица, можете да използвате обичайните червени или силикатни тухли - те имат подходяща пореста структура и естествен произход, абсорбират добре влагата и равномерно я разпределят във фурната.

Но формата им не е подходяща за печене на пица директно на повърхността, така че те просто се поставят на дъното на фурната.

Препоръчително е да закупите специален камък, който се произвежда именно с цел да се подобри качеството на печене. Когато избирате камък за пица, обърнете внимание на дебелината му - не трябва да е прекалено тънка, за предпочитане повече от два сантиметра. Формата може да бъде всяка - кръгла, правоъгълна, квадратна, въпреки че се препоръчва да изберете кръгъл камък за пица.

Камъните за пица са направени от различни материали: тя може да бъде гранит, теракота, огнеупорна глина, керамика и дори изгоряла червена тухла. Всички са еднакво подходящи за приготвяне на пица. Уверете се, че камъкът е направен от естествен материал.

Не забравяйте да проверите ширината на камъка - той трябва лесно да влезе във фурната, така че е препоръчително да измерите размерите му, преди да купите. Пропастта между стените и камъка трябва да бъде няколко сантиметра.