Logo decormyyhome.com

Как да почистите велурени обувки у дома от сол

Как да почистите велурени обувки у дома от сол
Как да почистите велурени обувки у дома от сол

Видео: Как почистить замшевую обувь от соли 2024, Юли

Видео: Как почистить замшевую обувь от соли 2024, Юли
Anonim

Обувките от велур винаги привличат вниманието със своята изтънченост, но не много хора решават да го носят, защото смятат велура за доста капризен материал. Струва си да се отбележи, че ботушите или обувките, изработени от велур, могат да изглеждат доста добре за дълго време, просто трябва да научите няколко правила за почистване на велурени обувки у дома.

Image

Най-често срещаният проблем са петна от сол върху обувки от велур, които са светли на цвят. Те са особено видими на обувки и ботуши с тъмни цветове.

Ако не искате такива петна да развалят външния вид на обувките ви, тогава първото нещо, което трябва да запомните и да направите преди всяко излизане на улицата, е да обработвате продуктите със специален водоотблъскващ спрей (може да бъде закупен в почти всеки магазин).

Ако любимите ви обувки все още имат незначителни петна от сол, тогава можете да се отървете от тях доста бързо и просто.

На първо място е необходимо старателно да почистите продукта със специална четка от мръсотия, след това да го навлажнете в разтвор на оцет и да го почистите отново, като обърнете специално внимание на петна.

След процедурата обувките трябва да се оставят да изсъхнат, след което да се обработват със специална обработка от велур. След изсъхване внимателно намажете с четка, за да повдигнете купчината.

Трудно е да се отървете от устойчиви петна от сол, но все пак можете, ако опитате. Така че, за да почистите велурните си обувки ще ви трябва:

- гъба;

- почистващ препарат (неутрален);

- средство за велур (неговото почистване);

- амоняк;

- четка.

На първо място, е необходимо да измиете добре обувките (естествено, избягвайки навлизането на вода вътре), след това да го изсушите, след като напълнете продукта с натрошена хартия.

След процедурата намажете местата със солни петна с разтвор на амоняк и вода (1 част амоняк и 5 части вода). Оставете за 15 минути, след което избършете с влажна гъба.

След като обувката изсъхне, трябва да й придадете правилния вид с помощта на специални аерозоли.