Logo decormyyhome.com

Как да почистите златото от плака и мръсотия?

Как да почистите златото от плака и мръсотия?
Как да почистите златото от плака и мръсотия?

Видео: Хакан и компания: Покажете мръсотията, ние ще… почистим! 2024, Юли

Видео: Хакан и компания: Покажете мръсотията, ние ще… почистим! 2024, Юли
Anonim

През годините златните бижута са покрити с тъмно покритие и мръсотия, които не могат да се отмият с обикновена вода, сапун и др. Поради това естественият вид и стойност на бижутата ви се развалят.

Image

Ще ви трябва

  • - чаша;

  • -500 мл вода;

  • - водороден пероксид 3%;

  • -амоняк 10% (амоняк);

  • - течен сапун;

  • -Wat дискове и кърпа.

Инструкция за употреба

1

Първо трябва да кипнете 500 мл вода в чайник или в тенджера, на газ или по друг начин. След което е необходимо водата да се остави да се охлади, необходимо е само водата да не се охлади напълно. Защото плаката и мръсотията, които се образуват върху златните бижута, започват да се накисват само в топла вода.

2

След това изсипете в чаша от 250 мл, в зависимост от броя на декорациите, половината (250 мл) топла преварена вода. След това добавете 3 супени лъжици течен сапун към чашата и разбъркайте до получаване на пяна. След това добавете към чашата 3 супени лъжици амоняк 10% (амоняк) и 2 супени лъжици водороден прекис 3%. След това смесваме разтвора и хвърляме златните бижута в него. След това разбъркайте отново и оставете за 20-30 минути. Тъй като амонякът (амонякът) има остра и неприятна миризма, струва си да поставите чаша с цялото му съдържание в отворен прозорец или да проветрите помещението след почистване.

3

След 20-30 минути е необходимо да изцедите разтвора в мивката и да изплакнете златните бижута с преварена вода. След това избършете с памучна подложка или кърпа.

Полезни съвети

Правенето на почистване на злато си струва на всеки 2 месеца, тогава златните бижута ще изглеждат луксозно, като нови.