Logo decormyyhome.com

Как да почистите медал

Как да почистите медал
Как да почистите медал

Видео: Как да разглобим и почистим клавиатурата 2024, Юли

Видео: Как да разглобим и почистим клавиатурата 2024, Юли
Anonim

Въпреки че медалите са изработени от висококачествен метал, те все още избледняват под влиянието на времето. Можете да възстановите първоначалния вид на наградата, ако я почистите с различни средства. Но трябва да действате с изключително внимание, за да не повредите метала.

Image

Ще ви трябва

  • - брашно, оцет и сол;

  • - лимон;

  • - хапка и вряща вода;

  • - паста за зъби или прах;

  • - четка за зъби;

  • - парцал;

  • - течност за почистване на бижута.

Инструкция за употреба

1

Смесете сол и брашно, добавете доста оцетна киселина или лимонов сок. Почистете добре медала от всички страни с четка или гъба, като използвате получения продукт. Оставете сместа за няколко минути, за да се замърси по-добре замърсяванията. След това почистете и изплакнете наградата под течаща вода. Избършете чиста с кърпа - влагата допринася за опекотяване на метала.

2

Нарежете лимона и ако медалът е голям, тогава грейпфрут на две части. Потопете продукта в пулпата и оставете за няколко часа. През това време всички замърсители се накисват под въздействието на плодовата киселина. Почистете медала и изплакнете.

3

Добавете оцет към водата, за да направите около 10% разтвор. Сложете на печка на среден огън, добавете трапезна сол (1-3 супени лъжици, в зависимост от обема на водата). Разбъркайте добре и намалете медала. Варете 10 минути. Изчакайте водата да изстине и използвайте лъжица, за да извадите продукта. Ако остане мръсотия, намажете със сода. Когато работите с оцет, спазвайте предпазните мерки, опитайте се да не вдишвате изходящите изпарения.

4

Почистете медала с паста за зъби с малки абразивни частици, ако всички останали средства не ви вдъхват увереност. Навлажнете продукта с вода, нанесете пастата и я почистете с четка за зъби с активни движения. Изплакнете обилно, в противен случай ще остави белезникави следи. Вместо паста е подходящ и прах за зъби, който все още може да се намери в аптеките.

5

Купете специална почистваща течност за бижута. Прочетете метода на приложение в инструкциите. След почистване с този продукт металът придобива ослепителен блясък. Ако медалът е скъп и се страхувате да го съсипете, свържете се с бижута. Там ще ви бъдат предоставени услуги за почистване на метали срещу много разумна такса.