Logo decormyyhome.com

Какви ортопедични матраци да изберете

Какви ортопедични матраци да изберете
Какви ортопедични матраци да изберете

Видео: Еднолицев или двулицев матрак ? Какви са разликите ? | MATRACI.bg 2024, Юли

Видео: Еднолицев или двулицев матрак ? Какви са разликите ? | MATRACI.bg 2024, Юли
Anonim

Здравословният сън е най-важният фактор, влияещ на здравословното състояние на човек, от който пряко зависят неговата работа, красота и дълголетие. Предпоставка за здравословен и комфортен престой е удобно легло с ортопедичен матрак, което ще осигури правилното положение на гръбнака в съня.

Image

Инструкция за употреба

1

Производителите предлагат на клиентите широка гама от различни ортопедични матраци, различаващи се по размер, пълнител, тип основа и много други аспекти, от които зависи качеството и цената на продукта. Първият критерий, на който трябва да обърнете внимание при избора на матрак, е неговият размер. Матракът трябва да е с 20-30 см или повече от растежа на собственика си. За единично легло ширината на матрака не трябва да бъде по-малка от 80 см. По-малката ширина ще доведе до ограничени и ограничени движения.

2

Следващият важен критерий за избор е видът на основата. Има два вида ортопедични матраци - пружинен и безпружинен. Пружинният матрак се основава на зависима или независима пружинна единица. В зависимия блок пружините са свързани помежду си и такива матраци не осигуряват достатъчно ергономичност. Те се отличават с ниската си цена, но ортопедичните им свойства са минимални. При матраци, базирани на независим пружинен блок, всяка пружина е разположена отделно от останалите, което осигурява правилната физиологична опора за всяка част на тялото. Матраци без пружина се състоят от специален пълнител, който може да бъде представен като едно цяло парче или може да бъде направен под формата на редуващи се слоеве от различни материали.

3

След като е избран видът на матрака, е необходимо да се избере подходящ слой, който ще осигури на матрака необходимото ниво на мекота или твърдост. Най-евтините и най-малко ергономични са матраци със слой пяна. Моделите със слой от естествен мек латекс се отличават с високата си цена, но това напълно се оправдава: еластичният и еластичен латекс е идеален за комфортен сън. Популярен пълнител за матраци е кокосовата кокоса. Този пълнител има най-голяма твърдост. Лекарите препоръчват да се обърне внимание на модерните матраци с различни нива на скованост на нивото на различни части на тялото.

4

Най-универсалните ортопедични матраци със средна твърдост. Твърдите модели са подходящи за хора, страдащи от остеохондроза и сколиоза, както и за юноши с цел предотвратяване на гръбначната кривина. Твърдите матраци не се препоръчват при ниско телесно тегло и стройна физика. За болки в долната част на гърба е най-добре да спите на мек матрак с ефект на памет, който повтаря и запомня анатомичните форми на спящ човек.