Logo decormyyhome.com

Как да използвате рициново масло при грижа за обувки

Как да използвате рициново масло при грижа за обувки
Как да използвате рициново масло при грижа за обувки

Съдържание:

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor 2024, Септември

Видео: DIY Night Routine Life Hacks! 30 DIY Hacks - DIY Makeup, Healthy Recipes & Room Decor 2024, Септември
Anonim

За да се носят дълго време обувки, те трябва да бъдат защитени от влага и изсушаване. Рициновото масло е натурален и достъпен продукт за грижа за кожените обувки. Можете да го купите в обикновена аптека.

Image

Рициновото масло ще ви помогне да удължите живота на любимите си обувки, ботуши и ботуши. С него продуктите от естествена кожа буквално оживяват. Станете меки и гъвкави. Можете да закупите този евтин продукт за грижа за кожени обувки в аптека.

След дъжда

През пролетта и есента обувките често се намокрят. Не трябва да се изсушава близо до радиатори. Влажните обувки трябва да се избърсват. Намажете с рициново масло. Задушава се с натрошени вестници или сухо сено. Поставете така, че да има достъп на въздуха до подметката.

Кожените обувки в сухо време ще останат сухи, ако бъдат третирани с рициново масло. Маслото се нанася с помощта на памучен тампон или четка. Особено внимателно трябва да се смазват в кръстовището на подметката и горната част. Обувките трябва да изсъхнат в продължение на няколко часа. След тази обработка, водоотблъскващите свойства траят един до два дни.

Препарат за влажна

За да направите обувките водоустойчиви през целия сезон, се приготвя смес от пчелен восък и рициново масло. Накисването на един чифт обувки ще изисква 50 г пчелен восък и 2 бутилки рициново масло. Както и емайлирана купа и чифт четки от естествена четина.

Пчелният восък и рициновото масло се поставят в купа и се поставят на печка. Съставките, като се разбъркват, се нагряват. Когато восъкът се разтопи, огънят се намалява. Сместа не трябва да ври. За удобство можете да използвате водната баня.

Така че обувките да не са мокри

Гореща смес намазва нишки, шевове и стави на кожата отвътре. Също така направено от предната страна на обувката.

След това обработете подметката. Съставът се прилага върху него 5-10 пъти. А останалата смес се смазва по цялата повърхност на обувката.

След изсушаване върху него се появяват петна и петна от восък, които не попиват в кожата. Трябва да се отървете от тях.

Малка част от кожата се нагрява със сешоар. Восъкът се топи. Излишъкът му се избърсва с парцал.

Последният етап остана. Обувки, намазани с рициново масло. Завийте подметката и изсушете няколко дни.

Тайната на сухите стелки

Сега трябва да се грижите за стелките. По-добре да използвате филц. Техните ръбове трябва да припокриват вътрешните шевове на обувката.

Стелките също се третират със смес от рициново масло и восък. От страната, която лежи на подметката.