Logo decormyyhome.com

Как се пера машинно

Как се пера машинно
Как се пера машинно

Видео: Перосъемная машина своими руками! 2024, Юли

Видео: Перосъемная машина своими руками! 2024, Юли
Anonim

За да бъде прането в пералнята възможно най-успешно и ефективно, е необходимо да се вземат предвид такива нюанси като цвета на бельото, материала, дебелината на тъканта, капацитета на машината и други параметри на вашето устройство.

Image

Ще ви трябва

Пералня, кош за пране, мръсно пране, средство за отстраняване на петна.

Инструкция за употреба

1

Съхранявайте правилно прането си. Преди да започне процеса на измиване на мръсно пране, всяка добра домакиня трябва да изчака, докато се събере достатъчно количество. Затова бельото трябва да се съхранява някъде за известно време. Най-добре е да го съхранявате в банята в плетена кошница или всяка друга кошница за пране с дупки. Дупките са необходими, за да могат нещата да „дишат“, докато чакат на опашка, и за да не се образуват влажни петна по тях, които след това ще бъдат много трудни за отстраняване.

2

Не забравяйте да сортирате прането. И накрая, когато е време за измиване, е важно правилно да сортирате мръсното пране. Сортирайте най-добре по няколко критерия. Първо, по цвят: бял, цветен, тъмен. Второ, по вид плат: памук, синтетика, вълна, коприна. Можете също така да включите в отделна група неща, които силно се хвърлят, и силно замърсено бельо.

3

Пригответе прането си. На етапа на сортиране подготовката на прането за пране не приключва. Сега на всеки от тях трябва да се отдели индивидуално внимание. Проверете всички джобове за чужди предмети, като пари, ключове, дребни предмети и др.

4

Необходимо е да закрепите всички ципове, копчета, закопчалки, да проверите дали връзките са вързани. Бутоните, напротив, е по-добре да се развържат. Ако перете риза, след това изправете ръкавите й, а ако дънки или панталони, обърнете ги отвътре навън. Калъфките за възглавници и завивките също трябва да бъдат обърнати отвътре преди измиване. Излагайте на тази процедура всички видове чорапи, чорапи, чорапогащи, както и дрехи, изработени от хавлиена и плетена материя.

5

Цялото облекло трябва да бъде освободено от колани, щифтове и други метални предмети. Ако решите да изперете бельото си в пералнята, препоръчително е да го поставите първо в специална торба за пране. Пригответе бельо със стари или трудни петна предварително с средство за отстраняване на петна.

6

Заредете равномерно машината. Винаги следвайте препоръките на производителя на пералните машини по отношение на количеството пране, което ще бъде зареден. Не пълнете барабана твърде здраво и в същото време поставете твърде малко неща в него. Претоварването може да доведе до повреда в пералнята, както и липса на спално бельо. Най-добре е да заредите колата някъде на две трети. Не се препоръчва да се мият заедно твърде малки и големи неща, например чорапи с чаршафи. Това може да доведе до дисбаланс.