Logo decormyyhome.com

Как да премахнете миризмата от обувките бързо

Как да премахнете миризмата от обувките бързо
Как да премахнете миризмата от обувките бързо

Видео: Съветите на Лео - как да премахнем миризмата на лук 2024, Септември

Видео: Съветите на Лео - как да премахнем миризмата на лук 2024, Септември
Anonim

Неприятна миризма може да съпътства не само износени обувки, но и нови (най-често във втория случай е виновен нискокачественият материал). Проблемът с миризмата на обувки обаче може да се пребори и много бързо основното е да знаете как.

Image

Премахваме миризмата на нови обувки

Неприятна миризма може да съпътства не само стари обувки с дълги обувки, но и чисто нови. Ако вие, идващи от магазина, усещате, че новото нещо, което сте закупили, излъчва неприятна миризма, то трябва да бъде излъчено. Ако този метод не помогне, тогава трябва да използвате други, по-ефективни методи. На първо място, избършете всички обувки с мека кърпа, напоена с водороден прекис или разтвор на калиев перманганат (трябва да избършете както външната, така и вътрешната страна). Оставете обувките да изсъхнат, след което повторете процедурата. След това вземете специален дезодорант за обувки и ги обработете с вътрешността на обувката.

Обикновеното брашно облекчава доста добре лошата миризма. Изсипете малко количество брашно в обувките и го оставете там няколко часа. След време вакуумирайте новото нещо, след което поставете една памучна подложка, напоена с оцет в обувките. Изчакайте час-два, след което проветрете обувките.

Премахнете лошия дъх от старите обувки

Да се ​​отървете от миризмата в износени обувки е много по-трудно, отколкото в нова, но е възможно. Изсушавайте всеки път след носене, за това можете да закупите специално устройство под формата на ултравиолетова сушилня (това изобретение може не само да изсуши обувките за кратко време, но и да убие гъбични образувания).

Ако това е възможно (стил и материал позволява), тогава обувките трябва да се перат всяка седмица (това се отнася за маратонки и маратонки).

Отстраняваме миризмата на пот от износени обувки

Навременната смяна на стелките, както и носенето на изключително памучни чорапи ще помогне за значително намаляване на миризмата на пот. За премахване или намаляване на миризмата на пот на износени обувки ще помогнат онези методи, описани по-горе, например, честа вентилация, избърсване с разтвор на калиев перманганат, както и специални дезодоранти. Заслужава да се отбележи, че последните се случват както за обувки (те маскират последствията), така и краката (те премахват причината за неприятната миризма).