Logo decormyyhome.com

Какво да правите, когато се премествате в нов апартамент

Какво да правите, когато се премествате в нов апартамент
Какво да правите, когато се премествате в нов апартамент

Съдържание:

Видео: ПРЕМЕСТИХ СЕ В НОВ АПАРТАМЕНТ 🏡🎀 | Влог 📹 2024, Септември

Видео: ПРЕМЕСТИХ СЕ В НОВ АПАРТАМЕНТ 🏡🎀 | Влог 📹 2024, Септември
Anonim

Преместването в нов апартамент е радостен, но обезпокоителен бизнес. Необходимо е да се състави ясен план за действие и списък на транспортираните неща, а не да се забравя нищо и да се отчита всичко. В допълнение към техническите аспекти има и друга страна на въпроса - ритуалите, които новите заселници използват, за да живеят добре и щастливо на ново място.

Image

Практически съвети

Издайте всички необходими документи за придвижване, за да няма по-късно "мъчителна болка" за вашата небрежност.

Разделете всички неща. Помислете дали си струва да вземете всичко, „придобито от преумора“ със себе си, в нов щастлив живот. Обикновено ¼ всички вещи могат да бъдат изхвърлени безопасно или да бъдат представени на по-нуждаещи се.

Опаковайте остатъците след одита в кутии. Номерирайте всяка и направете регистър - списък на съдържанието на хартия или в Excel: номер на полето - списък с неща. Не пишете върху самата опаковка, освен номера. Това е много неудобно.

Опаковайте нещата си 3-4 дни преди планирания ход. Дръжте ги възможно най-плътно. Дрехите и обувките могат да се поставят в куфари и пътни чанти. Поставете всичко останало в кутии и го опаковайте правилно. Първо добавете тези, от които най-малко се нуждаете, и не на последно място, най-важното. Те включват - 2-3 саксии, тиган, прибори за хранене, кърпи, спално бельо и бельо, тоалетни принадлежности.

Поставете мебели и килими в ред - почистете, прахосмукайте, измийте. Не карайте стара мръсотия на ново място.

Подгответе нов апартамент за преместване. Поставете ключалките (ако е необходимо) във входната врата, проверете водопроводите, прозорците, вентилацията, електрическото окабеляване. Помислете как ще поставите мебели, кутии, къде да определите местата за спане за всички членове на семейството. Това е особено важно, ако не е възможно първо да се постави всичко в пълен ред и едва след това да се попълни.