Logo decormyyhome.com

Как да избелите тюл от пожълтяване

Как да избелите тюл от пожълтяване
Как да избелите тюл от пожълтяване

Съдържание:

Видео: Apple IIc Restoration and video jack repair 2024, Септември

Видео: Apple IIc Restoration and video jack repair 2024, Септември
Anonim

Завесите от тюл изглеждат много впечатляващи на прозорците, но при едно условие: те трябва да са снежнобяли. Но с течение на времето тюлът избледнява, става сив или пожълтява. И обикновеното миене вече не е в състояние да върне завесите до белота. А използването на промишлени избелвания може да съсипе найлоновата тъкан. В този случай "средствата на баба" идват на помощ. А обикновената сол може да избели тюла от пожълтяване.

Image

Обикновената сол за трапеза е отличен и безопасен начин за плат за избелване на тюл от пожълтяване, докато връщането към завесите първоначалният им зрелищен вид не изисква много усилия. Има няколко начина за използване на сол.

Избелване на стар тюл с концентриран разтвор на сол

За да избелите силно пожълтели, стари завеси от тюл, можете да използвате физиологичен разтвор с висока концентрация.

Пригответе завесите за избелване, като ги почистите от прах и мръсотия - накиснете за един час и половина до два часа в топла вода с добавяне на прах за пране, след това изплакнете обилно и леко изстискайте. Сложете в чист леген.

Вземете чаша сол и я разтворете в два и половина литра гореща вода (така солта ще се разтвори по-добре). Оставете разтвора да се охлади до 35-45 градуса. Напълнете тюла със солен разтвор, като се уверите, че завесата е напълно наситена с него. Оставете за през нощта, измийте сутринта - и ще видите, че ярката му белота се е върнала към тъканта.

Как да избелите леко пожълтял тюл

Ако завесите от тюл са леко пожълтели, избелването им със сол е още по-лесно. Пригответе тюла за избелване по същия начин, както при силно замърсена тъкан - накиснете във вода с почистващ препарат и изплакнете обилно.

Разтворете 3-4 супени лъжици сол в топла вода и добавете малко прах за пране. Потопете тюла в разтвора и го оставете за най-малко три до четири часа, за предпочитане през нощта. След това - измийте на ръце или в пералня и изплакнете обилно. Жълтият нюанс ще изчезне, тюлът ще изглежда свеж и елегантен.

Image