Logo decormyyhome.com

Къде се появяват бъгове в крупата

Къде се появяват бъгове в крупата
Къде се появяват бъгове в крупата

Съдържание:

Видео: Защо се появят повтарящи се проблеми в екипите? | Епизод 666 2024, Септември

Видео: Защо се появят повтарящи се проблеми в екипите? | Епизод 666 2024, Септември
Anonim

Грешките в крупа са доста неприятно явление и то не толкова рядко. Ако откриете малки черни насекоми в торба със зърнени храни, не се паникьосвайте, а действайте правилно.

Image

Дори и най-спретнатите и подредени домакини в един „фин“ ден могат да намерят малки черни дървеници в зърнени храни, особено в тази, която се съхранява в найлонови торбички. Но няма човешка вина, въпреки че мръсотията и прахът в кухнята (в шкафовете) също могат да привлекат плодовити насекоми.

Откъде идват бъговете в зърнените култури

Грешките се появяват, както знаете, от ларви. Но тогава въпросът е: откъде са се появили ларвите в крупата? Те заразили зърнените култури, преди да бъде купена в магазина. Възрастните женски бъгове могат да снасят яйца във фабриката, в склада, по време на опаковане и дори на полето. Ако сте отворили пакета, дори и не веднага след покупката, и сте намерили бъгове, бъдете сигурни, че сте закупили вече заразени зърнени храни в магазина.

Защо това се случва? Да, защото по време на обработката на зърнените култури или опаковането им можете да видите с просто око само възрастни индивиди или на бучки, залепени заедно с паяжина. Невъзможно е да се вземат предвид яйцата. Разбира се, когато закупувате продукти на реномирани марки, имате повече гаранции, че крушката ще бъде с високо качество и няма да бъде заразена от ларви. Най-често черните бъгове могат да се намерят в такива продукти като смлени и пълнозърнести храни, сушени зеленчуци, сушени плодове, различни подправки, ядки, брашно. По-рядко срещани в тестените изделия (ако са с много лошо качество), галета, хляб, бисквитки.