Logo decormyyhome.com

Какви заболявания са скрити в домакинските химикали?

Какви заболявания са скрити в домакинските химикали?
Какви заболявания са скрити в домакинските химикали?

Видео: David Anderson: Your brain is more than a bag of chemicals 2024, Юли

Видео: David Anderson: Your brain is more than a bag of chemicals 2024, Юли
Anonim

Всички видове почистващи препарати, прахове и избелватели не само ви помагат да почистите дома си, но и представляват заплаха за здравето на вашето семейство. Вредните вещества, съдържащи се в съвременните перилни препарати и почистващи препарати, са като бомба със закъснител - колкото по-често ги използвате в ежедневието, толкова повече те се натрупват там, където се използват и причиняват много заболявания.

Нека да разгледаме какво точно е опасно в тях и как това може да бъде заменено.

Image

Инструкция за употреба

1

Съвременният мирянин няма да каже нищо за имената на химичните съединения на веществата, присъстващи в определен агент. Затова нека разгледаме най-опасните от тях и ще се опитаме или изобщо да не купуваме такива средства, или да купуваме тези, в които съдържанието на веществата, изброени по-долу, е по-малко -

Анионни повърхностноактивни вещества - Съдържат се в почти всички почистващи и почистващи препарати. Те влияят неблагоприятно върху човешкия имунитет, причиняват алергии, увреждане на черния дроб, бъбреците и белите дробове и инициират бронхит. И колкото и по-късно да изплакнете дрехите или да се миете вече без средство, прибори дори в гореща вода, дори в студена вода, няма да се отървете напълно от този химикал. За да намалите ефекта на анионните ПАВ върху тялото, използвайте онези продукти, в които съдържанието им не надвишава 5%

НАРОДЕН ХИПОХЛОРИД - Това е обикновен белина. Но малко хора знаят, че може да причини заболявания на сърцето и кръвоносните съдове, допринася за появата на атеросклероза и хипертония, изключително вреден е за кожата и косата ви, увеличава риска от рак, така че, където е възможно, е време да запомните за оцета и лимоновия сок.

2

МАСЛО ДИСТИЛАТИ - Те са част от лакове за метални повърхности. Дори кратката работа с тях може да доведе до временно увреждане на зрението и ако ги използвате често и дълго време, бъдете готови за нарушения във функционирането на нервната ви система, бъбреците и очите. Ако трябва да работите с продукти, които включват петролни дестилати, не пренебрегвайте гумени ръкавици и респиратор.

НАШАТИР АЛКОХОЛ - Този стар познат се намира в абсолютно всички почистващи препарати за стъклени повърхности. Може да причини дразнене на очите, дихателната система и главоболие. Купувайте продукти с възможно най-ниско съдържание и не го оставяйте да излезе на открита кожа.

ФОРМАЛДЕХИДЕ - Може да се намери в голямо разнообразие от домакински продукти, той е техният консервант. Формалдехид - едно от най-опасните вещества, тъй като е канцероген - причинява силно дразнене на очите, гърлото, кожата и белите дробове.

3

И тогава с какво да заместите всичко това, питате?

За съжаление, в наше време е доста проблематично напълно да се откажем от битовите химикали, но авторът на статията не ви призовава да правите това, просто вземете тази информация в услуга и се опитайте да използвате домакински химикали по-рядко. И също така да си спомним как могат да бъдат заменени. В края на краищата хората по някакъв начин се освобождават от MYTH * s, VANISH * her и други VOCKS * s 

ХРАНА SODA - тя отлично почиства и дезинфекцира чиниите, може да полира алуминиеви, сребърни, стоманени, калаени и пластмасови повърхности, както и да освежи хладилника и килима (можете да поставите чинийка със сода в хладилника за няколко часа и да я поръсите върху килима, и след вакуумиране).

MUSTARD - прахът му лесно се справя с най-старомодните мазнини.

Лимонов сок - може да се нарече универсален лек - той ще премахне петна от ръжда, също така ще измие добре мазните съдове и ще даде свежест на бельото по време на миене.

НАТУРАЛНИ МАСЛА (лимон, евкалипт, смърч, лавандула) са отлични и най-важното те ще ви заменят полезно с химически освежители за въздух (много от които включват само амоняк).

UKSUS - ефективно премахва петна от восък и всички видове смоли и други вискозни вещества. Добре дезинфекцира и почиства плочки и плочки, мивка и баня. Когато се добавя по време на измиване в комбинация с лимонов сок, избелва бели тъкани.