Logo decormyyhome.com

Начини за използване на водороден пероксид

Начини за използване на водороден пероксид
Начини за използване на водороден пероксид

Видео: Използване на кислородната вода / Hydrogen peroxide 2024, Юли

Видео: Използване на кислородната вода / Hydrogen peroxide 2024, Юли
Anonim

Водородният пероксид е добре познат на всички като антисептик. Но, освен за лечение на рани, тя може да намери много други полезни приложения. Те се основават на две свойства на пероксида: антибактериални и избелващи. Освен това в аптека е много евтино.

Image

Инструкция за употреба

1

За прозорци

Изсипете 3% разтвор на водороден пероксид (може леко да се разрежда с вода) в бутилка със спрей и нанесете върху стъкло. Тогава ще бъде достатъчно да избършете с мека кърпа.

2

За хладилника и кухненските повърхности

Нанесете разтвор на водороден прекис върху стените на хладилника, оставете за 5 минути. След това разтрийте с гъба и избършете със суха мека кърпа. Такъв разтвор дезинфекцира повърхността, премахва примесите, а също така премахва неприятните миризми.

Потъмнените дъски за рязане и дървените прибори също ще придобият нов живот и външен вид.

3

Лечение на четка за зъби

Както знаете, микробите се натрупват върху четката за зъби, така че трябва да ги дезинфекцирате от време на време. Най-достъпният начин е да изплакнете четката с гореща вода, натопете я в разреден разтвор на водороден пероксид за няколко минути. Препоръчва се да се размножава 3% пероксид с вода в съотношение 1: 1.

4

Естествено избелване на тъканите

Нищо чудно преди брюнетките да се превърнат в блондинки с помощта на това чудотворно средство. За да освежите цвета на ленени или памучни тъкани, просто добавете 3 супени лъжици водороден пероксид към гореща вода (можете да я нагреете без кипене) и киснете 20-30 минути.