Logo decormyyhome.com

Дезинфекция на стаята: преглед на оборудването и инструментите

Дезинфекция на стаята: преглед на оборудването и инструментите
Дезинфекция на стаята: преглед на оборудването и инструментите

Видео: Пяна за почистване на климатици срещу спрейове: кое е по-добро? | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Пяна за почистване на климатици срещу спрейове: кое е по-добро? | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

Дезинфекцията на помещението е необходима не само за поддържане на чистотата и премахване на неприятните миризми. Основната цел на тази процедура е унищожаването на патогенни микроорганизми, които се натрупват във въздуха, по повърхностите на предмети, стени, подове и влияят неблагоприятно на човешкото здраве. Специално проектирани инструменти и оборудване ще ви помогнат да се отървете от тях.

Image

Съвременният пазар предлага много продукти за дезинфекция на помещения, както промишлени, така и жилищни. В първия случай обикновено се използва професионално оборудване: специални дезинфектанти, прахови и моторни пръскачки и прахове. Основните им разлики са в мобилността, капацитета на резервоара и работата на устройството. Естествено, за обработка на големи площи е за предпочитане моторното оборудване с по-голям обем, а за малки помещения е подходящо устройство с ръчно задвижване.

Като допълнителни инструменти за дезинфекция на промишлени и обществени помещения се използват dezkovriki, напоени със специален разтвор, кварцови бактерицидни лампи и различни антибактериални средства, предназначени за унищожаване на микроби. Последният инструмент се използва широко и при обработката на жилищни помещения чрез старателно влажно почистване.

Дезинфектантите се отличават предимно със своя състав и ефективност, тъй като не всички от тях имат дълбок антибактериален ефект. Универсалният почистващ гел Domestos с дезинфекционен ефект например е предназначен не само за елиминиране на силни замърсители, но и за борба с всички известни видове микроби, които са причинител на много опасни заболявания. Благодарение на специално разработена формула, дори малко количество Domestos може да премахне петна от мухъл, предотвратявайки появата им отново. Поради консистенцията на гела, този продукт, за разлика от праховете, не надрасква повърхността на плочки и водопровод, а също така лесно се разрежда във вода, което прави Domestos незаменим при обработката на големи площи.

Image

За дезинфекция както на промишлени, така и на жилищни помещения се предлагат и специални устройства - бактерицидни рециркулатори, които пречистват въздуха в помещението, като го всмукват и обработват с вградена ултравиолетова лампа. Предимството им е, че е достатъчно да инсталирате устройството на закрито - тогава той ще свърши цялата работа за човек. Рециркулатори се предлагат за помещения с различни размери - целият въпрос е цената. Друго широко използвано устройство с антибактериален ефект е йонизатор на въздуха, който се бори с микробите с помощта на йони, които унищожават патогенните микроорганизми. Той има малък радиус на действие, но е мобилен, така че може да бъде преместен от една стая в друга, ако е необходимо.

Въпреки удобството да използвате устройства за дезинфекция, те няма да заменят цялостното мокро почистване с антибактериални средства, които могат да премахнат замърсяванията и микробите по стените, водопроводите или подовете, като същия гел за почистване на Domestos. Устройствата само ще направят въздуха по-чист, така че за пълна дезинфекция на помещението те не са достатъчни.