Logo decormyyhome.com

Как и как да почистите тоалетната от пикочен камък

Как и как да почистите тоалетната от пикочен камък
Как и как да почистите тоалетната от пикочен камък

Видео: Как да постигнеш бляскава тоалетна чиния с подръчни материали | Office Master Care: CleanHack#15 2024, Юли

Видео: Как да постигнеш бляскава тоалетна чиния с подръчни материали | Office Master Care: CleanHack#15 2024, Юли
Anonim

В опит да почистят тоалетната възможно най-бързо от замърсяването, домакините често използват много екзотични средства. Въпреки това, при наличието на отлагания от пикочен камък, е важно да се вземе предвид оптималната ефективност и безопасност на определен почистващ продукт.

Image

Уриновият камък представлява кафяви солни отлагания, които се натрупват в големи количества по стените на тоалетния дренаж, където водата винаги стои. Отлагането на минерални соли се увеличава всеки път и в крайна сметка образува доста дебел слой. Тези отлагания не само са грозни и трудно се отстраняват, но и постепенно намаляват диаметъра на изтичането. Ето защо е необходимо да се борите с пикочния камък в самото начало на появата му.

За борба с такова замърсяване на тоалетната чиния могат да се използват както импровизирани народни средства, така и специални домакински химикали. Невъзможно е механично да се отстрани образуването на пикочен камък - рискът от увреждане на повърхността на тоалетната е твърде висок. За пречистването на такива отлагания ще бъдат ефективни препарати, съдържащи специални активни вещества.

Можете например да използвате кислороден белина, ако е в къщата. След известно време е необходимо да се разтрият замърсените места с твърда четка, четка и да се изплакнат с много вода. Ако е необходимо, допълнете продукта за по-добро почистване.

Image
Такъв необичаен домашен лек като течен електролит за автомобилни акумулатори е много ефективен за отстраняване на отлагания от уринен камък. Това вещество се справя с най-тежките, най-стари отлагания, почиствайки замърсителите за няколко минути. Съставът на разяждащ електролит обаче може също така бързо да унищожи пластмасовите тръби на канализацията ви. Следователно този инструмент може да се използва само с метални тръби за източване.

Най-добрият вариант за почистване на тоалетната от камък с урина е универсалният гел за почистване Domestos. Активната му формула ви позволява успешно да се справите с най-сериозните находища на минерални соли. След като извадите вода от тоалетната канализация, изсипете там Domestos гел, внимателно обработвайки повърхността на стените с него. Оставете продукта за 1-2 часа. След известно време използвайте четка, за да почистите всички останали замърсявания и изплакнете канализацията.

Ако има дългогодишни многогодишни депозити, процедурата може да се наложи да се повтори след половин час. Дебелият слой пикочен камък се унищожава поради универсалния състав на почистващия гел. За да предотвратите образуването на нови отлагания, трябва редовно да използвате Domestos при миене и дезинфекция на тоалетната.