Logo decormyyhome.com

Как да нанесете лепило върху плочка

Как да нанесете лепило върху плочка
Как да нанесете лепило върху плочка

Видео: Най-лесният начин за лепене плочки в баня 2024, Юли

Видео: Най-лесният начин за лепене плочки в баня 2024, Юли
Anonim

Един от най-важните етапи на ремонта в банята е украсата на нейните стени и под с плочки. И правилното нанасяне на лепило върху плочката по време на монтажа е ключът към дългосрочната експлоатация на цялото покритие за плочки.

Image

Инструкция за употреба

1

Преди да нанесете лепило върху плочката, почистете основата му от прах и други малки частици. Ако сте избрали мастика или циментова замазка на водна основа като лепило, избършете основата на плочката с гъба, навлажнена с вода. Ако решите да използвате мастика на основата на разтворител, нанесете разтворител, подходящ за лепилото, върху повърхността на плочката.

2

Количеството лепило, необходимо за нанасяне върху плочката, може да варира от работа до работа. Тази стойност зависи от характеристиките на самото лепило и от свойствата на повърхността за полагане, както и от температурата и влажността в помещението, в което се извършва ремонтът. Например, пореста основа изисква повече лепило, отколкото гладка повърхност.

3

За да нанесете лепило върху стената, остъклена с плочки, използвайте гребен с V-образни зъби, на подова плочка - гребен с квадратни зъби, на плочки по-големи от 30 см и плочки с неправилна форма - гребен с U-образни зъби.

4

Нанесете и изгладете лепилото с гладката страна на гребена, като го държите под ъгъл от 30 ° спрямо повърхността. В същото време леко натиснете върху ръба на инструмента, като същевременно попълвате всички пори и празнини, присъстващи на плочката.

5

Минималната височина на адхезивния слой, на който се проявяват всички негови свързващи свойства, е 2, 5 мм. Обмислете височината на зъбите на гребена. Дълбочината на нанесеното лепило не трябва да бъде по-малка от височината на зъбите на използвания инструмент.

6

"Гребете" лепилото с назъбената страна на гребена, като държите инструмента под ъгъл 45-75 ° спрямо повърхността на плочката. Изберете ъгъла на гребена, в зависимост от това колко високи трябва да са браздите.

7

Започнете да полагате плочки веднага след като нанесете лепило върху него. След като завършите работата, не забравяйте да премахнете останалото лепило от предната страна на плочката и от фугиращите фуги. Това може да стане с помощта на универсален нож, ако лепилото все още е меко, или специален нож за ставите на мистрия, ако лепилото вече е успяло да изсъхне.