Logo decormyyhome.com

На какъв сапун е способен

На какъв сапун е способен
На какъв сапун е способен

Видео: ЗМЗ 402 избыточное ДАВЛЕНИЕ ГАЗЫ 2024, Юли

Видео: ЗМЗ 402 избыточное ДАВЛЕНИЕ ГАЗЫ 2024, Юли
Anonim

Защо ви е необходим сапун за пране, ако рафтовете на супермаркета са пълни с модерни ефективни средства?

Image

Първо, за да спестите бюджета: сапунът за пране е универсално средство за защита; той ще замени десет различни скъпи бутилки. На второ място, сапунът за пране е безопасен и екологичен, което означава, че няма да се притеснявате от алергии и натрупване на опасни вещества в организма. Нека разгледаме по-подробно обхвата на незаслужено забравените "бабини" средства …

За миене на чинии

Съвременните препарати за миене на съдове се отмиват лошо с вода, а вредната химия с храната навлиза в тялото ни. Най-безопасното средство за миене на съдове е воден разтвор на сапун и сода за пране. Той перфектно облекчава чиниите от мазнини, дезинфекцира и изплаква много по-добре от химикалите, без да оставя вредни вещества върху съдовете.

За премахване на сложни петна

За да премахнете упоритите петна от всякакъв произход без отстраняване на петна от дрехите, навлажнете кърпата, разтрийте проблемната зона със сапун за пране, оставете я няколко часа, след това я разтрийте енергично и измийте вещта, както обикновено.

За лечебна коса и скалп

Ако миете косата си със сапун за пране, ще бъдете защитени от пърхот. Ако имате косопад, пригответе маска от сапун за пране и чесън. След изплакнете косата с вода и лимонов сок.

За профилактика на гъбични заболявания

Ако миете чорапи с домакински сапун и миете краката си, тогава можете да забравите за гъбичките.

За да се предотврати слънчево изгаряне

Ако легнете на слънце, когато се приберете вкъщи, намажете засегнатото място с влажен сапун за пране и го оставете да изсъхне върху кожата. Нито зачервяване, нито изгаряне след такава процедура няма да останат.

За лечение на обикновената настинка

Ако имате настинка, при първите симптоми на хрема пригответе воден разтвор на сапун за пране, натопете там памучен тампон и лекувайте синусите. Две или три лечения - и хремата ще изчезне! Сапунът дезинфекцира носната лигавица и не позволява на патогенните бактерии да се размножават.

За почистване на всички повърхности

Дезинфекционните и почистващи свойства на сапуните могат да се използват при миене на подове, кухненски плотове, мивки, вани и др. Същият воден разтвор на сапун за пране със сода идеално замества скъпите почистващи препарати.

За да се отървете от акне

Маска от сапун и сол от пяна ще ви спести от акне: нанесете я върху лицето си и след половин час изплакнете с вода. За терапевтичен ефект маската трябва да се прави ежедневно в продължение на две седмици, а за профилактика - два пъти седмично.

Днес производителите се опитват да придадат по-привлекателен външен вид на всичко, включително сапун за пране. Но с придобиването на красив външен вид сапунът за пране губи своите уникални свойства. Ето защо, погледнете долните рафтове на магазините жълто-72% "баба" сапун с естествена специфична миризма.