Logo decormyyhome.com

Как ефективно да премахнете мухъл от стените

Как ефективно да премахнете мухъл от стените
Как ефективно да премахнете мухъл от стените

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Най-често срещаното място в къщата, където може да се види плесен, са баните. Гъбичните повреди по стените, ставите на плочките обикновено се провокират от повишена влажност в помещението. Следователно, не е достатъчно просто да премахнете мухъл от стените, трябва да решите проблема по интегриран начин.

Image

Основната причина за появата на мухъл по стените е влагата. Преди да се опитате да премахнете петна от мухъл от стените, е необходимо да се установи адекватна вентилация на помещението. За баните този въпрос е особено остър, тъй като без правилната циркулация на въздуха механично елиминираната мухъл има шанс отново да се появи на стените след известно време.

След като осигурите вентилацията на помещението, можете да продължите към директното отстраняване на мухъл от стените. Носете гумени ръкавици и респиратор преди употреба. Ще ви е необходим и специален инструмент, който може ефективно да премахне плесен от засегнатата повърхност. Един от такива продукти е универсалният почистващ гел Domestos, неговата уникална дезинфекционна формула ви позволява успешно да се борите с гъбичните спори и да се отървете от мухъл дори в най-напредналите случаи.

Image

Премахването на плесен става на два етапа: почистване на видими лезии на мухъл и елиминиране на гъбични спори. Безплатни стени от тапети, панели, ъгли. Ако има лезии върху мазилката или боята, използвайте шпатула или телена четка, за да почистите директно стените от петна от мухъл. С дълбокото проникване на гъбата внимателно отстранете необходимия слой мазилка, излагайки чисти места. Засегнатите фуги от плочки от гъбички трябва да бъдат почистени до основата.

След почистване на повърхността почистете откритите участъци по стените с почистващ гел Domestos. Използването на специален инструмент ще помогне за ефективно премахване на гъбичните спори и предотвратяване на последващата поява на петна от плесени.

Гелът трябва да се нанася върху суха повърхност. Изсипете малко количество от универсалния продукт Domestos върху гъбата и равномерно разпределете гела върху почистената зона, заснемайки леко съседна зона. За да обработите фугите между плочките, можете да напълните малко гел в началото на засегнатата зона и да оставите самия продукт да се оттича по почистения шев. Геловата текстура на Domestos му позволява да проникне в най-отдалечените и недостъпни места, като ефективно унищожава гъбички и спори.

Оставете дезинфектанта за 30-60 минути. Това време ще бъде достатъчно, за да може гелът да се справи с остатъците от гъбични спори и най-накрая да премахне плесен от стените. След необходимото време, избършете обработената повърхност с парцал, като премахнете остатъците от продукта. Накрая стената трябва да бъде покрита с грунд за дълбоко проникване и отново измазана.