Logo decormyyhome.com

Как да направите гнездо в плота

Как да направите гнездо в плота
Как да направите гнездо в плота

Съдържание:

Видео: Обычный мультик | Плот с хламом (серия целиком) | Cartoon Network 2024, Юли

Видео: Обычный мультик | Плот с хламом (серия целиком) | Cartoon Network 2024, Юли
Anonim

Едно от най-добрите решения в подреждането на работна или кухненска маса е инсталирането на гнезда в плота. Те осигуряват удобство при използване на електрически уреди и домакински уреди, добре се вписват в интериора.

Image

Много домакини оцениха способността за бързо свързване на малки домакински уреди на най-удобното място - точно върху работната повърхност на кухненския комплект. Гнезда, вградени в плота, се използват навсякъде: в работни магазини, офиси, арт студия. Можете да внедрите такава удобна иновация със собствените си ръце, има няколко начина да направите това.

Вграждане на стандартни стенни контакти

С дебелина на плота над 40 милиметра можете да монтирате обикновени вградени стенни контакти в него. Широката гама от електрически продукти ви позволява да изберете мебелен обков, проектиран в почти всеки стил. Тази опция за вградени гнезда се отличава със своята наличност и сравнително удобна за използване. Когато купувате търговски обекти, трябва да закупите и за тях обща рамка за желания брой позиции.

На избраното място трябва да направите маркировки: начертайте линия, успоредна на ръба на масата, и направете маркировки върху нея на всеки 7 сантиметра според броя на изводите. Маркираните кръстосани коси ще бъдат центровете на дупките. С бормашина за пробиване, куха корона или плъзгаща се балерина е необходимо да пробиете ниши според диаметъра на инсталационните кутии. По-добре е да използвате podrozetniki за кухи стени, които са фиксирани лапи. След монтажа кутиите трябва да бъдат допълнително закрепени чрез завинтване на всеки два винта, насочвайки ги към края на плота. Когато са поставени гнездата, е необходимо да се направят и да се поставят в тях кабелни джъмпери, които да свързват последователно групата на гнездата. Към крайния контакт трябва да свържете шнур с необходимата дължина с щепсел. След приключване на всички електрически връзки, гнездата трябва да бъдат поставени на място, като ги притискате възможно най-плътно към повърхността на масата. Ако има празнина, можете да отрежете външния ръб на инсталационната кутия. Изградените по този начин гнезда не трябва да се поставят близо до мивката, тъй като те не са защитени от наводняване.

Вертикален изход

Най-интересният е дизайнът на скрита вертикална колона с няколко изхода. Когато е затворен, изглежда като шайба върху повърхността на масата, след като щракнете върху която механизмът плавно повдига колоната. Такива гнезда са лесни за инсталиране: в плота е достатъчно да направите дупка с необходимия диаметър, да поставите колоната отгоре и да я затегнете отдолу с пластмасова заключваща гайка. В комплекта на устройството е включен проводник с щепсел, остава само да го включите в контакта. Единственият недостатък на този дизайн е невъзможността да го инсталирате на мястото, където чекмеджетата са разположени под плота.