Logo decormyyhome.com

Колко често и как да миете мивката

Колко често и как да миете мивката
Колко често и как да миете мивката

Видео: Да мия ли косата често? Какво да отговоря на клиента? 2024, Юли

Видео: Да мия ли косата често? Какво да отговоря на клиента? 2024, Юли
Anonim

Поддържането на чистотата на санитарните изделия е важно, защото по стените му бързо се появяват патогенни бактерии, които могат да причинят опасни заболявания. Кухненските мивки трябва да се дезинфекцират по-често от други, ако миете съдове и детски прибори в тях.

Image

Редовното поддържане чистотата на водопроводната система помага не само да се елиминират бактериите по повърхностите, но и да се избегне появата на плака, която се утаява при всяко миене на съдове или други мръсни предмети. Мивките в кухнята трябва да се мият всеки ден, в бани - тъй като те стават мръсни, но е по-добре да правите това поне 2-3 пъти седмично.

Продуктите, съдържащи абразивни частици, премахват добре варовика и мастни натрупвания, но те могат да повредят покритието и да го лишат от първоначалния му блясък. Освен това не всички патогенни бактерии често се елиминират.

Сода, оцет, лимонена киселина и други средства, използвани преди няколко десетилетия, не са в състояние ефективно и лесно да премахнат силните телесни мазнини и микроби. Като се имат предвид времевите разходи за техните разходи и усилия, използването им редовно е трудно.

Image

Ако не искате да отделите много време и усилия за почистване, изберете продукти под формата на дебели гелове, които се нанасят по-лесно, те действат по-ефективно, бавно се стичат по повърхността на мивките и осигуряват малка консумация на продукта. Универсалният гел за почистване Domestos се е доказал само от положителната страна сред експерти и потребители. Ефективността на използването му се доказва чрез инструментални тестове.

Активният дезинфектант за почистване гел Domestos, след извършване на основното си действие, се разгражда до безопасни съединения - вода и сол, оставяйки повърхностите чисти и безопасни.

Преди да почистите мивката, навлажнете я с вода. Нанесете гела равномерно върху повърхността - за удобство можете да използвате мека гъба или четка. Изчакайте 5-7 минути, разтрийте повърхността с четка и изплакнете водопровод с хладка вода. Ако в допълнение към замърсяването на повърхността има неприятна миризма от тръбите, изсипете малко количество от продукта в канализацията, оставете го за известно време и оставете водата да потече няколко минути.

Работата трябва да се извършва с помощта на защитно оборудване. Всички гумени ръкавици са подходящи, за да избегнете попадането на продукта върху кожата.