Logo decormyyhome.com

Как да организираме извозването на битови отпадъци

Как да организираме извозването на битови отпадъци
Как да организираме извозването на битови отпадъци

Видео: What I discovered in New York City trash | Robin Nagle 2024, Септември

Видео: What I discovered in New York City trash | Robin Nagle 2024, Септември
Anonim

Ако започнете ремонт или започнете строителство, ще трябва да се сблъскате с проблема с извозването на боклука и битовите отпадъци, защото ако те просто се натрупат, това ще усложни работата, живота ви и отношенията с вашите съседи. Ето защо, не отлагайте по-късно и просто решете този проблем.

Image

Инструкция за употреба

1

Помислете колко от битовите ви отпадъци могат да бъдат рециклирани, т.е. дават за изхвърляне и рециклиране. Например, стъкло, хартия, желязо могат лесно да бъдат предадени. В същото време, като се отървете от ненужния боклук, все пак получавате малка награда.

2

Основната трудност при изхвърлянето на битовите отпадъци се състои в това, че в процеса на човешкия живот се образува много боклук, който не може да бъде изхвърлен просто на депата, без да се причинят вреди на околната среда. Такива са например всички видове отпадъци от полиетилен и пластмаса. Не забравяйте, че те изискват специална обработка, така че, ако е възможно, осигурете износа им за специализирани предприятия.

3

Инсталирайте няколко кошчета за боклук в близост до дома си, напишете на тях защо са проектирани така, че да улесните сортирането на отпадъците. Между другото, подобно сортиране може да се организира не само във вашия дом, но и в апартамента ви: просто съхранявайте различни видове боклук в различни кошчета или торби. Удобно е да разделите боклука на 4 вида: хартия, пластмаса, хранителни отпадъци и метал.

Обърнете внимание

Когато започнете ремонти, разберете дали сметосъбирането е включено в обхвата на услугите на строителната компания, която ще извърши работата. Ако не предоставят такава услуга, помолете служителите си да сортират отпадъците, ако е възможно, така че по-късно ще бъде по-лесно да я изхвърлите.

Полезни съвети

Не забравяйте, че методът за сортиране на битовите отпадъци е икономичен: първо, за вас, защото за изхвърляне ще получите награда, и второ, за околната среда - ако не замърсите природата с вредни отпадъци, които трябва да бъдат изхвърлени, нашата планета ще стане по-чиста. Трето, това е от полза за държавата като цяло тя получава възможността да произвежда нови материали от преработени суровини, като по този начин спестява нови суровини.

Как да организираме събирането на боклука