Logo decormyyhome.com

Как да почистите огледало в стая

Как да почистите огледало в стая
Как да почистите огледало в стая

Видео: Хаос в стаята ми! Да почистим заедно/Ерика Думбова/Clean with Me/Erika Doumbova 2024, Юли

Видео: Хаос в стаята ми! Да почистим заедно/Ерика Думбова/Clean with Me/Erika Doumbova 2024, Юли
Anonim

Днес поне едно огледало има във всеки дом. Затова периодично има нужда от почистването му. Обикновено, за да почистите огледалото от прах, просто го избършете със суха мека кърпа. Но в случай на силно замърсяване, тази мярка няма да помогне. Във всеки случай, за да поддържате огледалото в добро състояние, препоръчително е да го почиствате старателно - поне веднъж месечно.

Image

Ще ви трябва

  • - почистващ препарат за огледала;

  • - меки парцали или хартиени кърпи;

  • - 1 супена лъжица натрошена креда или зъбен прах;

  • - 1 супена лъжица оцет;

  • - силна инфузия на чай;

  • - слаб разтвор на синьо;

  • - лук;

  • - алкохол или водка.

Инструкция за употреба

1

Най-лесният начин е да измиете огледалото с помощта на специални инструменти за почистване на огледала и след това да го избършете на сухо с мека кърпа. Само в никакъв случай не използвайте течности, предназначени за измиване на прозорци, вместо тези специализирани продукти. Химическите реактиви, които се съдържат в такива продукти (обикновено амоняк), могат да повредят огледалната повърхност, като я направят тъпа.

2

Ако сте алергични към домакински почистващи препарати или просто не сте имали специално почистващо средство за огледала, опитайте следната доказана рецепта за почистване на огледала. Добавете 1 супена лъжица натрошена креда и 1 супена лъжица оцет към чаша вода, разбъркайте всичко старателно. След това загрейте сместа и я оставете да се утаи. Изцедете и използвайте пулпата, която се е утаила, за да почистите огледалото. Натрошената креда може да бъде заменена с зъбен прах.

3

Особено силно замърсяване (например изсушен спрей от лак за коса или следи от живота на мухите) може да се справи, ако избършете огледалната повърхност с алкохол или водка. Можете също така да избършете огледалото с половината лук, след което трябва да се изплакнете с топла вода и да избършете на сухо.

4

Можете да възстановите блясъка на избледняло огледало със слаб син разтвор или силна чаена запарка. Нанесете един от тези продукти върху тъпа огледална повърхност, изчакайте, докато огледалото изсъхне, и след това полирайте повърхността с мек парцал, за да блести.

5

Ако задната повърхност на огледалото не е покрита с нищо, избършете го само със суха, мека кърпа. Влагата и твърде твърдите парцали могат да повредят задната стена на огледалото.

Полезни съвети

Можете да използвате хартиени кърпи, за да избършете огледалото сухо, а не мек парцал. От тях не остават влакна, като от парцали.

Хартия за вестници за изтриване на огледалната повърхност е нежелателна, тъй като печатащото мастило прави огледалото тъпо.