Logo decormyyhome.com

Как да организирате дома си

Как да организирате дома си
Как да организирате дома си

Видео: Ден да организираме дома си - Ева прилага съветите на Маро Кондо - „На кафе” (14.01.2020) 2024, Юли

Видео: Ден да организираме дома си - Ева прилага съветите на Маро Кондо - „На кафе” (14.01.2020) 2024, Юли
Anonim

Организираната къща винаги е чиста и удобна. За да създадете условия за най-комфортен живот, подобрете няколко процеса: грижа за дрехи, почистване и поддържане на реда в къщата.

Image

Инструкция за употреба

1

Изчисти. Започнете с входа, защото създава впечатление за вашия дом. Измийте входната врата, почистете или сменете постелката на вратата. Отстранете излишните предмети от коридора. Поставете ги на местата си или ги изхвърлете. Избършете стените, превключвателите и полилеите. Вакуумирайте килимите, почиствайте пода и первазите.

2

Отиди до хола. Започнете с миене на прозорци, первази на прозорците и батерии. Измийте тюла и вакуумирайте завесите. Ако щорите висят на прозореца, избършете ги добре. Разходете се с мека влажна кърпа над стените, ако е разрешено да ги покриете. Използвайте прахосмукачка за почистване на мека мебел. Почистете праха от шкафовете и рафтовете. Разгледайте критично съдържанието на чекмеджетата. Ако е време да хвърлите нещо, разделете се с безполезното нещо без съжаление. Избършете полилея и огледалата. Просто трябва да обработите подовете. Използвайте прахосмукачка и след това направете мокро почистване.

3

Внесете сияйна чистота в спалнята. Както в предишните стаи, ще трябва да обърнете внимание на прозорците, мебелите и подовете, като не забравяте за стените, полилеите и огледалата. Освен това спалнята разполага с гардероби и тоалетка, чието съдържание трябва да проучите, да ги подредите и подредите. Ако не облечете парче дрехи през календарната година и сте сигурни, че няма да го носите още една година, изхвърлете го или го подарете на някого, в зависимост от състоянието на вещта. Отървете се от стари, износени артикули, козметика с изтекъл срок на годност и скучни бижута. Почистете спалния си матрак и сменете спалното си легло.

4

Отиди до банята. Движете се отгоре надолу. Първо измийте светлините и стените, след това разглобете отломките по рафтовете. След това почистете водопровод, като не забравяте тръбите. Просто трябва да измиете постелката и да избършете пода. Вижте дали е време да смените завесата за баня, изтича ли доставката на тоалетна хартия и сапун.

5

Не забравяйте за кухнята. Тук, освен прозорци, стени и подове, трябва да измиете кухненските шкафове, след като първо сортирате съдържанието им. Изхвърлете стари продукти. Раздавайте прибори, които не използвате на роднини. Измийте кухненските уреди. Извадете мазнината от микровълновата фурна и фурната.

6

Действайте незабавно. Мийте съдовете всеки ден. Освен това трябва да се справите с всички работни повърхности на кухнята. Не позволявайте планините от мръсни дрехи и бельо да се натрупват. Веднага щом имате порция за пране в пералнята, започнете я. Гответе необходимите неща сутрин, предната вечер.

7

Пазете чисти и подредени. Оставете време за почистване, не се разсейвайте от външни дейности. Не забравяйте да носите удобни дрехи и ръкавици, когато работите с вода и домакински химикали. Вземете удобни четки, парцали, кофи и други предмети за почистване.