Logo decormyyhome.com

Отстранете мазните петна от тапета

Отстранете мазните петна от тапета
Отстранете мазните петна от тапета

Видео: Копринена Мазилка SILK PLASTER Инструкция за употреба 2024, Юли

Видео: Копринена Мазилка SILK PLASTER Инструкция за употреба 2024, Юли
Anonim

Тапетът играе не последната роля в дизайна на стаята. Те придават на помещението специална атмосфера и комфорт. Ето защо е обидно, когато на внимателно залепен тапет се появяват мазни петна. Такива замърсители са трудни за елиминиране, но могат да се справят и с тях. Има доказани методи за това, при избора на които трябва да се вземе предвид текстурата и материала на тапета.

Image

Ако имате нетъкани или винилови тапети, мазните петна няма да са голям проблем за вас. Това се дължи на факта, че те имат горен водоотблъскващ слой. Можете да избършете мръсотията с влажна кърпа или гъба, потопена в сапунена вода. Когато почиствате повърхността, правете движения от ръбовете до центъра на мястото. Опитайте се да не намокрите тапета много, в противен случай може да има петна.

Когато премахвате мазни петна от хартиени тапети, трябва да бъдете много внимателни, за да не ги повредите случайно. Вземете трохи от пресен бял хляб и разточете топка от него. Нанесете го върху мръсотията и задръжте за известно време. Постепенно мазнините се абсорбират в хляба. Не забравяйте, че този метод не е подходящ за премахване на стари петна.

Следващият инструмент за почистване на хартиени тапети е креда, която първо трябва да се натроши до прахообразно състояние. Втрийте го с нежни движения в замърсената зона, изчакайте няколко минути и го почистете.

Вместо тебешир можете да вземете нишесте. Преди употреба трябва да се смеси с малко количество вода, така че да се получи маса консистенция на каша. Използвайте мека кърпа, за да нанесете продукта върху петното и го оставете за една нощ. След леко разклатете нишестето.

Опитайте да премахнете петното с рафиниран бензин. Поставете го върху гъба или парцал и внимателно избършете мръсотията. Можете да смесвате бензин с прах за зъби или нишесте. Нанесете тънък слой върху тапета и изчакайте няколко часа. По-добре е да използвате бензин в последния завой, когато други методи не са помогнали, тъй като това може да промени цвета и яркостта на тапета.