Logo decormyyhome.com

Робот за почистване: мечта или реалност

Робот за почистване: мечта или реалност
Робот за почистване: мечта или реалност

Съдържание:

Видео: Танцуващи роботи - когато мечтата става реалност - На кафе (01.05.2019) 2024, Юли

Видео: Танцуващи роботи - когато мечтата става реалност - На кафе (01.05.2019) 2024, Юли
Anonim

Мечтата за мълчалив и изпълнителен робот, който ще вакуумира, събира разхвърляните неща и мие чиниите най-накрая се сбъдна. Роботите почистващи препарати вече са изобретени, проектирани и работят усилено - обаче, всеки модел има недостатъци, които трябва да бъдат отстранени.

Image

Един от най-добрите модели се счита за японската домакиня-робот SmartPal V. Той може да подреди апартамента, поставяйки нещата на мястото си, избърсва праха и прахосмукачи. Благодарение на вградения микрофон той дори може да говори - да чува и разбира отделни прости фрази (на японски), а също и да отговаря (също на японски).

Движи се със скорост на необезпокояван човек, 3, 6 км / ч, максималното тегло, което може да вдигне, е 2 кг. Той има 21 режима на работа и те трябва да бъдат превключвани независимо.

По-мощен робот от испанската компания Pal Technology Robotics се нарича REEM-B. Движи се още по-бавно, с около 1-1, 5 км / ч, но може да повдига товари с тегло до 12 кг. Тази машина за почистване на роботи е в състояние да спретне къщата за 2 часа без презареждане - това е истински рекорд за такъв модел. Той сканира и подрежда нещата на места, разговаря с човек, добре се ориентира в апартамента, прави и запомня план на района.

Малка домашна домакиня ReadyBot от американска компания мие съдовете перфектно. Това е основното му предимство, но за съжаление той може да се справи само с 30-50% от наличните домашни задачи SmartPal V и REEM-B. Той събира чинии от масата, премахва остатъците от храна, зарежда ги в съдомиялната машина и ги избърсва от масата.