Logo decormyyhome.com

Какви са предимствата на роботочистачката?

Какви са предимствата на роботочистачката?
Какви са предимствата на роботочистачката?

Видео: Какви са предимствата на климатиците за отопление през зимата? 2024, Юли

Видео: Какви са предимствата на климатиците за отопление през зимата? 2024, Юли
Anonim

През 2003 г. прахосмукачката с iRobot се появи за първи път в продажба. Сега много производители пуснаха своите модели роботизирани прахосмукачки. Това устройство може да извършва почистване на къщи без намеса на човека. Робот прахосмукачката в сравнение с жичните прахосмукачки има няколко предимства.

Image

Инструкция за употреба

1

Съвременните роботизирани прахосмукачки са доста мощни. Те могат да събират прах, животински косми, малки трохи и мръсотия. Всмукателната мощност за това е достатъчна. Използването на високотехнологични двигатели и системи направи възможно увеличаването на ефективността на засмукване, а филтриращата система запазва прах с размер до 0, 3 микрона.

2

Стандартна жична прахосмукачка създава мощен въздушен поток, който задържа големи частици. Финият прах лети през филтъра поради въздушния поток и отново се утаява в стаята. Това е така, защото за висококачествена филтрация на въздуха се нуждаете от лек въздушен поток и филтър с малки пори. В конвенционална прахосмукачка обикновено се монтира торбичка и има огромна смукателна мощност.

3

Робот прахосмукачката е проектирана по различен начин. Той има по-малка мощност от конвенционалната прахосмукачка и по-слаб въздушен поток. Всмукателният въздух се почиства напълно чрез мембранно почистване. За почистване на големи части от боклука има основни четки, които перфектно се справят с мръсотията и косата на домашните любимци. Четката почиства отломките и въздушен поток я извежда в кошчето. Благодарение на този принцип на работа, ефективността на засмукване е максимална.

4

В прахосмукачката за роботи е възможно да настроите програма за почистване. Той може да почиства стаята всеки ден. Благодарение на това качеството на почистването се подобрява и разликата с обикновената прахосмукачка в мощността се изравнява. Прахосмукачката за роботи многократно ще преминава през цялото помещение, като по този начин предотвратява разпространението на мръсотия в целия апартамент.

5

Робот прахосмукачката има минимален брой компоненти. Благодарение на това такова устройство заема малко място, след почистването му не е необходимо да се разглобява. Вграденият компютър изчислява площта на почистената зона и времето за почистване, като по този начин спестява изразходваната енергия.

6

Наличието на сензори за докосване позволява на робота да регулира скоростта на движение и бързо да открие всички отломки. Също така, тези сензори помагат да се извърши почистване на различни повърхности и при наличие на проводници на пода. Благодарение на изкуствения интелект роботизираните прахосмукачки лесно заобикалят препятствията, не се бъркайте в завеси и проводници, не падайте от стълбите.

7

Едно от най-важните предимства на роботизираната прахосмукачка е възможността да планирате почистване. Устройството може да се програмира да почиства стаята, когато няма никой в ​​апартамента.

Обърнете внимание

Във връзка с закупуването на прахосмукачка за роботи не трябва веднага да се отървете от конвенционална прахосмукачка. В стаята винаги има места, където прахосмукачката-робот не би могла да се получи поради ограниченото пространство.